Δημόσια ΥγείαΙός Δυτικού Νείλου: 18 θάνατοι μέχρι τώρα - 14.280 κρούσματα

Ιός Δυτικού Νείλου: 18 θάνατοι μέχρι τώρα – 14.280 κρούσματα

- Advertisement -

Εξακολουθεί να παραμένει πρόβλημα δημόσιας υγείας ο Ιός του Δυτικού Νείλου, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εξακολουθεί να παραμένει πρόβλημα δημόσιας υγείας ο Ιός του Δυτικού Νείλου, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τρεις ακόμη θάνατοι ασθενών με λοίμωξη που προκάλεσε ο Ιός Δυτικού Νείλου, καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων μέχρι σήμερα έχει φτάσει τους 18 και των κρουσμάτων σε 131.

Στην έκθεση του ΕΟΔΥ επισημαίνεται πως κατά την τρέχουσα περίοδο έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 131 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 102 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση) και 29 είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν – δηλώθηκαν 12 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί 18 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων τα 81 έτη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα (1) κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Με δεδομένο λοιπόν ότι 102 άτομα είχαν συμπτώματα από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, οι μολυνθέντες από τον ιό που είτε εμφάνισαν ήπιες ενοχλήσεις ή και καθόλου, μπορεί να είναι 14.280 άτομα.

Ιός Δυτικού Νείλου: Κρούσματα ανά περιοχή

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Photo: Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ