Δημόσια ΥγείαΟΕΝΓΕ: Καταγγελία παραβίασης των ορίων εργασίας στο Κυριακού

ΟΕΝΓΕ: Καταγγελία παραβίασης των ορίων εργασίας στο Κυριακού

- Advertisement -

Για παραβίαση της νομοθεσίας κατηγορεί τους διοικητές του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

Για παραβίαση της νομοθεσίας κατηγορεί τους διοικητές του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει τα εξής: «Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ο αν. διοικητής κ. Α. Τόσκας και ο διοικητής κ. Ε. Παπασσάβας εξακολουθούν να παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία περί ανωτάτου ορίου εργασίας των γιατρών.

Εκτός από την νομοθεσία, επίσης παραβιάζουν τις αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και τις αναφορές τόσο της επιστημονικής υπεύθυνης του Αναισθησιολογικού Τμήματος όσο και των υπόλοιπων γιατρών του Αναισθησιολογικού Τμήματος. Εξακολουθούν να υποκρίνονται, δήθεν άγνοια νόμων, κάνοντας πως δήθεν δεν ξέρουν πως με τον νόμο 4498/2017 έχει καταργηθεί κάθε προηγούμενη σχετική νομοθεσία όπως π.χ. η νομοθεσία του 2014 που δεν διστάζουν να επικαλούνται ψευδόμενοι συνειδητά σε επίσημα υπηρεσιακά έγγραφα. Εξακολουθούν να επιδίδουν στους Αναισθησιολόγους έκνομα «εντέλλεσθε» υπερεφημέρευσης, εκθέτοντας έτσι σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς.

Ως ΟΕΝΓΕ είχαμε έγκαιρα ενημερώσει την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ήδη από 2/5/24, για αυτές τις αυταρχικές και έκνομες ενέργειες των κκ Τόσκα και Παπασσάβα. Αφού αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες συνεχίζονται και κλιμακώνονται επί 10 ημέρες έκτοτε, θεωρούμε αυτονόητο πως ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και ο υπουργός Υγείας αναλαμβάνουν ακέραιες τις πολιτικές και νομικές ευθύνες.

Απαιτούμε την ακύρωση των παρανομιών και την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του «Αγλαΐα Κυριακού». Επαναλαμβάνουμε πως στηρίζουμε τους/τις συναδέλφους με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ