Αξίζει να δειςBoehringer: Συνεργασία με Walgreens σε φάρμακο για την παχυσαρκία

Boehringer: Συνεργασία με Walgreens σε φάρμακο για την παχυσαρκία

- Advertisement -

Την αλυσίδα καταναλωτικής υγείας Walgreens αξιοποιεί η φαρμακευτική επιχείρηση Boehringer Ingelheim προκειμένου να πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙΙ ενός φαρμάκου για την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2.

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Την αλυσίδα καταναλωτικής υγείας Walgreens αξιοποιεί η φαρμακευτική επιχείρηση Boehringer Ingelheim προκειμένου να πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙΙ ενός φαρμάκου για την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ορισμένα φαρμακεία της Walgreens θα αξιοποιηθούν ως χώροι κλινικών δοκιμών, επιτρέποντας στους ασθενείς να συμμετέχουν ενεργά μέσα από «το οικείο και προσβάσιμο περιβάλλον των φαρμακείων Walgreens». Η συνεργασία στοχεύει στη βελτιστοποίηση της πρόσληψης και να κάνει τις κλινικές δοκιμές «πιο προσιτές και δίκαιες, δίχως αποκλεισμούς» όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Boehringer Ingelheim θα συνεργαστεί επίσης με την EmVenio Research, έναν πάροχο αποκεντρωμένων λύσεων, για να παρέχει στους ασθενείς περισσότερες επιλογές συμμετοχής μέσω των κινητών ερευνητικών μονάδων.

Ο Lennart Jungersten, ανώτερος αντιπρόεδρος του Ιατρικού τμήματος της Boehringer Ingelheim, σημειώνει ότι η εταιρεία είναι «υπερήφανη που ασπάζεται αυτή την προσέγγιση στην κλινική έρευνα», η οποία θα επιτρέψει να προσεγγίσει περισσότερους ασθενείς που ζουν με ευσαρκία.

Πρώτη συνεργασία

«Μεταφέροντας τις κλινικές δοκιμές στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων, τις κάνουμε πιο προσιτές, βοηθώντας στην παροχή πρόσβασης σε διαφορετικούς με ανάγκες υγείας πληθυσμούς, για να συμμετάσχουν στις κλινικές μας δοκιμές», όπως σημειώνει ο κ. Jungersten.

Η κλινική δοκιμή αποτελεί την πρώτη μεγάλη συνεργασία της Walgreen, που θα επικεντρωθεί στη survodutide της Boehringer Ingelheim, έναν ερευνητικό διπλό αγωνιστή GLP-1 και των υποδοχέων γλυκαγόνης. Αυτός ο μηχανισμός δράσης επιτρέπει στη survodutide να ενεργοποιεί δύο βασικούς «καταρράκτες σηματοδότησης» του εντέρου, κάτι που θα μπορούσε να το καταστήσει πιο αποτελεσματικό από τις τρέχουσες θεραπείες. Στόχος της Boehringer Ingelheim είναι να ανταγωνιστεί την Novo Nordik και Eli Lilly στην προσοδοφόρα αγορά φαρμάκων για την απώλειας βάρους.

Η Boehringer Ingelheim αναπτύσσει το survodutide σε συνεργασία με τη Zealand Pharma στο πλαίσιο μιας συνεργασίας του 2011, η οποία δίνει στην φαρμακευτική την ευθύνη για όλες τις δραστηριότητες Έρευνας και Εμπορευματοποίησης για το survodutide.

Πέντε δοκιμές

Τον Μάιο του 2023, η Boehringer Ingelheim ξεκίνησε πέντε δοκιμές Φάσης ΙΙΙ για την αξιολόγηση της survodutide ως θεραπεία απώλειας βάρους. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις μελέτες SYNCHRONIZE-1 και SYNCHRONIZE-2, οι οποίες θα δοκιμάσουν το υποψήφιο φάρμακο σε υπέρβαρους και παχύσαρκους συμμετέχοντες, χωρίς και με διαβήτη τύπου 2, αντίστοιχα.

Η φαρμακευτική «τρέχει» επίσης την μελέτη SYNCHRONIZE-CVOT, η οποία θα επικεντρωθεί σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο, χρόνια νεφρική νόσο ή άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.

Τον Ιούνιο του 2023, η Boehringer Ingelheim δημοσίευσε δεδομένα Φάσης ΙΙ που δείχνουν ότι η survodutide θα μπορούσε να μειώσει το σωματικό βάρος κατά περίπου 20%. Εκείνη την εποχή, ωστόσο, η απώλεια βάρους στη μελέτη δεν είχε ακόμη επιταχυνθεί, γεγονός που υποδηλώνει ότι η survodutide θα μπορούσε να δείξει ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ