Δημόσια ΥγείαΓεωργιάδης για Ευαγγγελισμό: Νοσοκομείο αναφοράς για το Conference League

Γεωργιάδης για Ευαγγγελισμό: Νοσοκομείο αναφοράς για το Conference League

- Advertisement -

Απάντηση στις αντιδράσεις σχετικά με την αξιοποίηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ως νοσοκομείο αναφοράς για τις απαιτήσεις της διεξαγωγής του τελικού της ευρωπαϊκής διοργάνωσης του Conference League, έδωσε με ανάρτησή του ο υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Απάντηση στις αντιδράσεις σχετικά με την αξιοποίηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ως νοσοκομείο αναφοράς για τις απαιτήσεις της διεξαγωγής του τελικού της ευρωπαϊκής διοργάνωσης του Conference League, έδωσε με ανάρτησή του ο υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την φερόμενη οδηγία του νοσοκομείου που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, αλλά και την σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, ο Ευαγγελισμός τίθεται σε τρίημερη ετοιμότητα για να υποδεχτεί VIP περιστατικά εν όψει του τελικού της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου, στην OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο υπουργός Υγείας έσπευσε άμεσα να απαντήσει στις αντιδράσεις, εξηγώντας ότι πάντοτε οι επίσημοι προσκεκλημένοι διοργανώσεων τέτοιου βεληνεκούς, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα στο εκάστοτε νοσοκομείο αναφοράς, κατηγορώντας μάλιστα για λαϊκισμό και υποκρισία όσους στηλιτεύουν την συγκεκριμένη οδηγία.

Η ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη για τον Ευαγγελισμό

Ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρει στην ανάρτησή του τα εξής:

«Ως προς διάφορες αναρτήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με την οδηγία της διοικήσεως του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την διεξαγωγή του Τελικού του Conference Cup στις 29 Μαΐου τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής: Σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στην Χώρα μας, από την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών το Νοσοκομείο Αναφοράς που δηλώνεται από τις Ελληνικές Αρχές είναι ο Ευαγγελισμός. Πάντοτε δηλ οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο. Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός. Κατά συνέπεια όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές».

Νωρίτερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος στην ανακοίνωσή της μίλησε για «πρόκληση», αναφερόμενη στην σχετική οδηγία, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η διοίκηση του Ευαγγελισμού και το υπουργείο καλά θα κάνουν να σταματήσουν τις υποδείξεις για το ποιός πρέπει να μπει σε προτεραιότητα σε ένα ΤΕΠ. Οι υγειονομικοί γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ποιός έχει προτεραιότητα με βάση την επιστήμη και την εμπειρία μας. Και καλά θα κάνουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για μειωθούν οι τεράστιες αναμονές στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας. Επίσης καλά θα κάνουν να σταματήσουν να δίνουν πακτωλούς χρημάτων στα κάθε λογής ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εργολάβους, φαρμακοβιομηχάνους».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ