Εμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιοι θα λάβουν SMS

Ξεκινά η διαδικασία για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την πλατφόρμα να ανοίγει σε λίγες ημέρες, ενώ αναμένεται να σταλούν και ενημερωτικά μηνύματα στα άτομα που αφορά.

Ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την πλατφόρμα να ανοίγει σε λίγες ημέρες ενώ αναμένεται να σταλούν και ενημερωτικά μηνύματα στα άτομα που αφορά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για 285.000 ανοσοκατεσταλμένους οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν την τρίτη δόση και θα λάβουν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τα ενημερωτικά SMS.

Από την Τρίτη λοιπόν, 14 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουν αν κλείσουν τα ραντεβού τους.

Ποιοι θα ακολουθήσουν;

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, μετά τους ανοσοκατεσταλμένους, για την τρίτη δόση θα ακολουθήσουν οι άνω των 60 ετών, με το άνοιγμα της πλατφόρμας να ανοίγει πριν από το τέλος του μήνα.

Μάλιτα, η τρίτη δόση στους άνω των 60 ετών θα χορηγείται μετά την παρέλευση 6μήνου από τη δεύτερη δόση.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, αν δεν ακολουθήσουν οι υγειονομικοί, η επόμενη. ομάδα θα είναι οι κάτω των 60 ετών μετά την παρέλευση του 8μηνου από τη δεύτερη δόση.

Για ποιους θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση

Η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Παράλληλα, είπε ότι τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στο να κάνει την τρίτη δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και ότι είναι απαραίτητη στους ανοσοκατασταλμένους.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αποφασίσει και πως είναι σημαντικό όσοι έκαναν το εμβόλιο νωρίς να κάνουν την τρίτη δόση.

«Έχουμε αιτήματα από τους υγειονομικούς στους οποίους θα είναι υποχρεωτική. Πιστεύω ότι πρέπει να την επεκτείνουμε και σε άλλους».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την πλατφόρμα να ανοίγει σε λίγες ημέρες, ενώ αναμένεται να σταλούν και ενημερωτικά μηνύματα στα άτομα που αφορά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ