Δημόσια ΥγείαΑσθενείς με θαλασσαιμία παραλαμβάνουν φάρμακα κατ' οίκον

Ασθενείς με θαλασσαιμία παραλαμβάνουν φάρμακα κατ’ οίκον

- Advertisement -

«Η συνταγογράφηση φαρμάκων σε ασθενείς που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία εξαιρείται του πλαφόν των γιατρών», σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.

«Η συνταγογράφηση φαρμάκων σε ασθενείς που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία εξαιρείται του πλαφόν των γιατρών», σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, σε συνάντηση που είχε η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, με τον πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, Βασίλη Δήμο, την αντιπρόεδρο Ελένη Μιχαλάκη και τη γενική γραμματέα, Στέλλα Μηνά, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα για τους ασθενείς με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, όπως η συνταγογράφηση και χορήγηση φαρμάκων και το θέμα του πλαφόν συνταγογράφησης των γιατρών.

Όπως τόνισε η κυρία Καρποδίνη: «Η συνταγογράφηση φαρμάκων σε ασθενείς που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία εξαιρείται του πλαφόν των γιατρών».

Κατ’ οίκον αποστολή φαρμάκων χωρίς χρέωση

Παράλληλα, σημείωσε ότι αναφορικά με τη χορήγηση φαρμάκων, ήδη οι θαλασσαιμικοί ασθενείς είναι από τους πρώτους που μπορούν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Κατ’ οίκον Αποστολή Φαρμάκων», να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους απευθείας από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στο σπίτι τους, χωρίς καμία χρέωση.

«Επιπλέον, επανεξετάζεται γενικότερα ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) όσον αφορά στα θέματα των ασθενών με θαλασσαιμία και λαμβάνονται αποφάσεις προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ασθενών», συμπλήρωσε σχετικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ