WellnessΟ νέος «βασιλιάς» της αντιγήρανσης είναι 61 και μοιάζει 38

Ο νέος «βασιλιάς» της αντιγήρανσης είναι 61 και μοιάζει 38

- Advertisement -

Καθημερινά, ο 61χρονος Dave Pascoe ξυπνά, τρώει μια πράσινη μπανάνα και περνά οκτώ λεπτά καθισμένος σε μια ηλεκτρομαγνητική κουβέρτα, η οποία λέγεται ότι διεγείρει τη ροή του αίματός του.

Καθημερινά, ο 61χρονος Dave Pascoe ξυπνά, τρώει μια πράσινη μπανάνα και περνά οκτώ λεπτά καθισμένος σε μια ηλεκτρομαγνητική κουβέρτα, η οποία λέγεται ότι διεγείρει τη ροή του αίματός του.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη συνέχεια, κάνει μια σύντομη συνεδρία διατάσεων, ακολουθούμενη από μερικά άλματα στο μίνι τραμπολίνο του. Πλένει τα δόντια του και παίρνει 82 πρωινά συμπληρώματα με σπιτικό τσάι με λεμόνι.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά στοιχεία της ρουτίνας ευεξίας που λέει ότι τον βοήθησαν να διατηρήσει μια βιολογική ηλικία δεκαετίες νεότερη από τη χρονολογική του. Σύμφωνα με τον Pascoe, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι από το Μίσιγκαν, έχει το σώμα ενός 38χρονου άνδρα.

Ίσως ο πιο διάσημος από όσους θέλουν να μείνουν για πάντα νέοι είναι ο 46χρονος επιχειρηματίας Μπράιαν Τζόνσον με έδρα την Καλιφόρνια, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει την καρδιά ενός 37χρονου και το δέρμα ενός 28χρονου.

Ο Τζόνσον έχει πει ότι ξοδεύει 2 εκατ. δολάρια ετησίως για να διατηρήσει τη νεανικότητά του, σε ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει εγχύσεις αίματος του έφηβου γιου του και χρήση συσκευών παρακολούθησης στύσης.

Η ρουτίνα που ακολουθεί ο νέος «βασιλιάς» της αντιγήρανσης

Αλλά τώρα, υπάρχει ένας νέος λάτρης της μακροζωίας, της νεότητας και της αντιγήρανσης. Ο Pascoe λέει ότι η ρουτίνα του είναι πιο αποτελεσματική και φθηνότερη από αυτή του Τζόνσον, συνολικού ύψους μόλις 30.000 δολαρίων ετησίως.

Ο Pascoe, ένας συνταξιούχος μηχανικός συστημάτων, ισχυρίζεται ότι αρχικά δεν είχε σκοπό να ξεγελάσει τον θάνατο ή να αποφύγει τη γήρανση, αλλά αντίθετα άρχισε να κάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής του για να αποφύγει τον καρκίνο και την αδυναμία. Τελικά, αποφάσισε να αφοσιωθεί πλήρως σε έναν τρόπο ζωής που θα τον βοηθούσε «να νιώθει καλύτερα μακροπρόθεσμα».

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, η ρουτίνα του για τη διατήρηση της νεότητας περιλαμβάνει παμφάγα διατροφή, 120 συμπληρώματα όπως ψευδάργυρο και «εξισορροπητική ορμόνη» Nutrafol, καθώς και καθημερινή ρουτίνα άσκησης, υπέρυθρες σάουνες και ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία για την τόνωση της ροής του αίματος.

Ο Pascoe πραγματοποιεί επίσης μηνιαίες εξετάσεις αίματος, τριμηνιαίες γενετικές εξετάσεις και ετήσια οστική πυκνότητα για να παρακολουθεί τη βιολογική του ηλικία. Υπάρχει ακόμη και ανάλυση μετάλλων του ιστού των μαλλιών του.

Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν εν μέσω των πρόσφατων εξελίξεων στην έρευνα για τη μακροζωία.

Τι λένε οι επιστήμονες για την αντιγήρανση

Μερικοί επιστήμονες, όπως εκείνοι του Ινστιτούτου Έρευνας για τη Γήρανση στο Ιατρικό Κολέγιο Άλμπερτ Αϊνστάιν, πιστεύουν ότι υπάρχουν τρόποι να «στοχεύσετε τη γήρανση πριν αυτή ξεκινήσει».

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, δρ Nir Barzilai, είπε σε ένα podcast ότι η αποστολή του είναι να «θεραπεύσει τη γήρανση» βρίσκοντας θεραπείες που απομακρύνουν τα γερασμένα και νεκρά κύτταρα από το σώμα προτού προκαλέσουν δυσάρεστες συνέπειες, όπως φλεγμονή.

Με την πάροδο του χρόνου, η μείωση της ποσότητας της φλεγμονής και άλλων στρεσογόνων παραγόντων από τα νεκρά κύτταρα θα μπορούσε να προκαλέσει επιβράδυνση ή καθυστέρηση της γήρανσής σας, εξηγεί ο Barzilai.

Σε ακραίες περιπτώσεις, οι βιο-χάκερ λένε ότι κατάφεραν να αντιστρέψουν την ηλικία τους -υπολογίζοντας και συγκρίνοντας γενετικούς δείκτες, εξετάσεις αίματος ή υγεία οργάνων με έναν μέσο άνθρωπο της ίδιας χρονολογικής ηλικίας.

Τι κάνουν διαφορετικά οι δύο άνδρες

Ενώ ο Τζόνσον μετρά τη βιολογική του ηλικία δοκιμάζοντας την υγεία των οργάνων του, ο Pascoe βασίζει τη δική του στα αποτελέσματα των τακτικών αιματολογικών εξετάσεων και των τεστ DNA.

Αυτό υπογραμμίζει μικροσκοπικές, σχεδόν ανεπαίσθητες αλλαγές στο DNA ενός ατόμου που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα πολλών περιβαλλοντικών παραγόντων όπως το άγχος ή ο καπνός του τσιγάρου.

Οι αλλαγές σε αυτή τη μέτρηση μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος δείκτης για το πώς έχετε γεράσει, σύμφωνα με επιδημιολόγους από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Ο δρ Τσαρλς Μπρένερ, βιοχημικός που μελετά τη γήρανση, λέει ότι η γήρανση πιθανώς έχει πολύ περισσότερο σχέση με τα γονίδια παρά με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής. «Δεν υπάρχει τίποτα στο πρωτόκολλο του Μπράιαν Τζόνσον που θα άλλαζε τη μέγιστη διάρκεια ζωής του», είπε στον Guardian.

«Υπάρχουν άνθρωποι που γέρασαν εξαιρετικά καλά και έζησαν 110 έως 122 χρόνια. Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν είχε πολύ αυστηρές πρακτικές όπως αυτή του Τζόνσον. Μπορεί κανείς να πει ότι έχει βάλει τον εαυτό του σε μια καλύτερη τροχιά γήρανσης, αλλά δεν μπορεί να πει ότι έχει αντιστρέψει ή εξαλείψει τη γήρανση».

Η φιλοσοφία του Pascoe επικεντρώνεται στην αποφυγή παραγόντων που επιταχύνουν τη γήρανση και στην προσπάθεια αντιστροφής κάποιας γήρανσης που έχει ήδη συμβεί, ανέφερε η Avea Life Insights.

Τα απαγορευμένα «συστατικά» περιλαμβάνουν πρόσθετα σάκχαρα, σπορέλαια, τεχνητά αρώματα, φυτοφάρμακα και τεχνητές γεύσεις.

Και οι μέθοδοι για να γυρίζει τον χρόνο προς τα πίσω περιλαμβάνουν μασάζ, προπόνηση με βάρη, τακτικά cardio, απαγόρευση επεξεργασμένων τροφίμων και άφθονο ύπνο.

Παίρνει επίσης πάνω από 120 συμπληρώματα διατροφής καθώς και πειραματικά χάπια, όπως η ραπαμυκίνη, τα οποία ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικά για την αντιγήρανση.

Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, ο Pascoe ξοδεύει περίπου 30.000 δολάρια ετησίως για τον τρόπο ζωής του.

Ωστόσο, έχει μια εντυπωσιακή σειρά δαπανηρών gadget ευεξίας, σύμφωνα με ένα προφίλ του προγνωστικού τάσεων μακροζωίας, Avea Longevity Insights. Αυτό περιλαμβάνει ένα κόκκινο φως 10.000 δολαρίων, μια σάουνα 12.000 δολαρίων και ένα ηλεκτρομαγνητικό χαλάκι 5.490 δολαρίων για την τόνωση της ροής του αίματος.

Το σύνολο των συσκευών αγγίζει τα 44.820 δολάρια και δεν περιλαμβάνει τα συμπληρώματα, το σούπερ μάρκετ και τις λιγότερο τεχνολογικές παρεμβάσεις.

Ο Pascoe είναι συνταξιούχος, αλλά σύμφωνα με τον ιστότοπό του, κερδίζει κάποιο εισόδημα ως συνεργάτης της Amazon όταν οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα που προωθεί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ