ΠΟΥ – Κορωνοϊός: «Το τέλος της πανδημίας είναι πλέον ορατό»

Ο κόσμος δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη θέση για να βάλει τέλος στην πανδημία της Covid-19, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο κόσμος δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη θέση για να βάλει τέλος στην πανδημία της Covid-19, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μήνυμα αισιοδοξίας για το τέλος της πανδημίας, η οποία ταλαιπωρεί ολόκληρο τον κόσμο από τους πρώτους μήνες του 2020, έστειλε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Τέντρος Γκεμπερεγιεσούς δήλωσε σε δημοσιογράφους, στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης πως ο αριθμός των νεοδηλωθέντων κρουσμάτων Covid έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020 και προέτρεψε τον κόσμο να αδράξει την ευκαιρία για τον τερματισμό της πανδημίας.

Λιγότεροι θάνατοι 

«Ποτέ δεν ήμασταν σε καλύτερη θέση για να τερματίσουμε την πανδημία. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί, αλλά το τέλος είναι ορατό», τόνισε ο Γκεμπερεγιεσούς στους δημοσιογράφους.

Οι θάνατοι από την Covid-19 την περασμένη εβδομάδα ήταν οι λιγότεροι που έχουν καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2020, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Θυμίζεται πως η επιδημία του κορωνοϊού πρωτοεντοπίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2019. Οι απόπειρες περιορισμού της νόσου απέτυχαν, με αποτέλεσμα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να ανακοινώσει ότι αποτελεί Έκτακτη Ανάγκη Δημόσιας Υγείας Διεθνούς Ενδιαφέροντος στις 30 Ιανουαρίου 2020 και στις 11 Μαρτίου ότι αποτελεί, πλέον, πανδημία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ