Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι γιατροί στα νοσοκομεία

Το πρωτόκολλο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών στα νοσοκομεία οριστικοποίησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε συνέχεια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το πρωτόκολλο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών στα νοσοκομεία οριστικοποίησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε συνέχεια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, το ιατρικό πρωτόκολλο επιστροφής προβλέπει:
  • Δύο τεστ την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας
  • Να μην τοποθετηθούν σε μονάδας με ευάλωτους ασθενείς, όπως μονάδες εντατικής φροντίδας, μονάδες νεογνών και μονάδες όπου νοσηλεύονται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς.
Με αυστηρό πρωτόκολλο η επιστροφή των νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Υπενθυμίζεται πως, με αυστηρό πρωτόκολλο που θα περιλαμβάνει τακτικά rapid test, επιστρέφουν, απο 1η Ιανουαρίου, οι ανεμβολίαστοι νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΣΥ.

Μάλιστα, το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών από 01.01.23, εισηγήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τεταρτης 14/12, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Για τους διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό η εισήγηση είναι επιστροφή με δυο τεστ την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί- Απόφαση ΣτΕ

Υπενθυμίζεται πως, το Συμβουλίο της Επικρατείας (ΣτΕ), με απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματική την παράταση που είχε δοθεί από την κυβέρνηση ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και έδωσε τη δυνατότητα επανόδου στο σύστημα υγείας από την 1η Ιανουαρίου 2023 στους 2.100 εργαζόμενους σε νοσοκομεία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του ΣτΕ, Σεβαστή, αλλά “επικίνδυνη” για τη Δημόσια Υγεία. Μάλιστα όπως είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη και ερωτηθείς για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, απάντησε, “ποιος εμπιστεύεται γιατρούς που πιστεύουν ότι το εμβόλιο αλλοιώνει DNA”;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ