ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΠολάκης κατά Πιερρακάκη -ΕΚΠΑ για πρόσληψη Βραχνή στο Αττικόν

Πολάκης κατά Πιερρακάκη -ΕΚΠΑ για πρόσληψη Βραχνή στο Αττικόν

- Advertisement -

O Παύλος Πολάκης προειδοποιεί τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη ότι θα είναι αποκλειστικός υπεύθυνος, μαζί με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Γερ. Σιάσο αν δεν ακυρώσουν τη συνεδρίαση.

O Παύλος Πολάκης προειδοποιεί τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη ότι θα είναι αποκλειστικός υπεύθυνος, μαζί με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Γερ. Σιάσο αν δεν ακυρώσουν τη συνεδρίαση
Παύλος Πολάκης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος του ΕΚΠΑ για την ανάδειξη του Νικόλαου Βραχή στη θέση του διευθυντή της πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν» έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση από τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Βραχής, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, είχε απομακρυνθεί από τη θέση του τον περασμένο Αύγουστο από τον τότε υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λόγω του σκανδάλου που είχε προκύψει σχετικά με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών σε Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει: «Σοβαρό ζήτημα προκύπτει για τον Υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη καθώς και για τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Σιάσο, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλου Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα, στις 08/05/2024 συνεδριάζει το εκλεκτορικό σώμα προκειμένου να αποφασίσει για τη θέση του Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αττικό. Για τη συγκεκριμένη θέση, ένας από τους δυο υποψηφίους είναι ο κ. Βραχνής.

Για όσους δεν θυμούνται τα έργα και τις ημέρες του κ. Βραχνή, να θυμίσουμε ότι:

Παρανόμως έγινε αναπληρωτής και τακτικός καθηγητής, καθώς υπήρχαν δυο αποφάσεις του ΣΤΕ και μια του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με τις οποίες κακώς διορίστηκε αυτός αντί του συνυποψηφίου του και επομένως θα έπρεπε να έχει απολυθεί.

Παρά τις έντονες διαφωνίες του Π. Πολάκη, ο κ. Βραχνής διορίστηκε πρόεδρος της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, για να διωχθεί τελικά “κλοτσηδόν” από τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη καθώς υπήρχε εν εξελίξει έρευνα για το ρόλο του στην υπόθεση του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Χανίων, εντός του οποίου δρούσε εγκληματική οργάνωση εμπορίας βρεφών και ωαρίων.

Είναι προφανές ότι, κάποια κλίκα εντός του ΕΚΠΑ, εκτιμώντας το ένδοξο του παρελθόν, θέλει να κάνει Διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής τον κ. Βραχνή, κρίνοντας ότι οι νέοι συνάδελφοι θα ωφεληθούν από την “πλούσια εμπειρία” του.

Όλα αυτά γίνονται, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως υπάρχει και τρίτη απόφαση του ΣΤΕ, η οποία ακυρώνει την προσφυγή του κ. Βραχνή, κάτι που την καθιστά οριστική και αμετάκλητη.

Κύριε Πιερρακάκη, πλέον δεν μπορείς να επικαλεστείς άγνοια για το θέμα. Θα πρέπει άμεσα να ακυρωθεί η υποψηφιότητα του κ. Βραχνή και φυσικά το ΕΚΠΑ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην απόλυση του (η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει από το 2020).

Σε αντίθετη περίπτωση έχεις και εσύ προσωπική ευθύνη για το θέμα, όπως και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και τα μέλη του Εκλεκτορικού σώματος που θα συνεδριάσουν!».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ