Παπαευαγγέλου: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου θα ανοίγει για όλους τους πολίτες 5μιση μήνες μετά τη δεύτερη, όπως τόνισε η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου θα ανοίγει για όλους τους πολίτες 5μιση μήνες μετά τη δεύτερη, όπως τόνισε η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο η τρίτη δόση θα χορηγείται στους πολίτες τις ημέρες που θα συμπληρώνονται οι έξι μήνες.

«Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου, συζητήσαμε χθες με τον κ. Θεμιστοκλέους να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες, έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους», δήλωσε.

Η κ. Παπαευαγγέλου πρόσθεσε ότι συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα, ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».

Τόνισε πόσο σημαντικό είναι να πειστούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50, λέγοντας χαρακτηριστικά «αποτύχαμε σε αυτό, ας το πούμε, ας μη φοβόμαστε τις λέξεις».

Τέλος, η καθηγήτρια εξέφρασε την ικανοποίησή της για των εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Παπαευαγγέλου: Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία υπογράμμισε ότι προφανώς και δεν θα κλείσουν, καθώς γενικά στα παιδιά τα πράγματα πάνε καλά. Η λειτουργία των σχολείων, σημείωσε, δεν επιβαρύνει την πανδημία και ενώ όταν ξεκίνησαν τα σχολεία τα κρούσματα σε παιδιά ήταν το 27% τώρα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 24%. Η κ. Παπαευαγγέλλου ανέφερε πως το πρωτόκολλο όπως έχει σχεδιαστεί με το εξαντλητικό τεστινγκ για τα παιδιά έχει συμβάλει σε αυτή την εξέλιξη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Η πλατφόρμα των ραντε βού για την τρίτη δόση του εμβολίου θα ανοίγει για όλους τους πολίτες 5μιση μήνες μετά τη δεύτερη, όπως τόνισε η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρο γνωμόνων, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ