Καμπανάκι Χαρδαλιά για 10 περιοχές -Ανησυχία για αύξηση ιικού φορτίου

Τον κώδωνα του κινδύνου προς τους κατοίκους περιοχών της χώρας έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς παρατηρείται έξαρση του κορωνοϊού.

Τον κώδωνα του κινδύνου προς τους κατοίκους περιοχών της χώρας έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς παρατηρείται έξαρση του κορωνοϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι σε ορισμένες περιοχές παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου. Συγκεκριμένα, προβληματισμό προκαλούν η Κέρκυρα, η Ορεστιάδα, η Σκιάθος, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ικαρία, η Πάτμος, η Νάξος, η Κάρπαθος και ο Μυλοπόταμος Ρεθύμνου.

«Ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας» προειδοποίησε στη συνέχεια, λέγοντας: «Το αποδεικνύουν και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα ορισμένων περιοχών δείχνει σημεία επιδείνωσης που μας προβληματίζουν. Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση στους κατοίκους Κέρκυρας, Ορεστιάδας, Σκιάθου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ικαρίας, Πάτμου, Νάξου, Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων. Στις περιοχές αυτές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα. Συνέπεια, όμως, είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι μας».

Παπαευαγγέλου: Βλέπουμε επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνας Παπαευαγγέλου. «Το μήνυμα των επιδημιολογικών δεδομένων είναι σαφές, βλέπουμε επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά όπως είναι οι Ικαρία, Κάρπαθος, Κέρκυρα, Νάξος και η Σκιάθος. Χαρακτηριστικό όλων αυτών των μικρών επιδημιολογικών εκρήξεων είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, που αφορούν σε άτομα ηλικίας 20-36 ετών, με αποτέλεσμα την πτώση της μέσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων από τα 44 στα 40 χρόνια. Είναι σαφές ότι οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό από την Αττική και άλλες μεγαλουπόλεις στις περιοχές καταγωγής τους, πολλές από τις οποίες ακόμη και πριν από το Πάσχα είχαν μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Σύμφωνα με την ιχνηλάτηση, τα περισσότερα κρούσματα αποδίδονται σε οικογενειακή μετάδοση και συναθροίσεις».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ