ΜΗΣΥΦΑ: Την Παρασκευή «κλειδώνει» η διαδικασία ανατιμολόγησης

Την ερχόμενη Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, «κλειδώνει» τελικά η διαδικασία ανατιμολόγησης των ΜΗΣΥΦΑ, μετά την παράταση υποβολής που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), για τους κατόχους των αδειών κυκλοφορίας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων δημοσίευσε τη λίστα των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. προς ανατιμολόγηση. Ζητά από τις φαρμακευτικές εταιρείες/κατόχους των αδειών κυκλοφορίας να καταθέσουν τα σχετικά φύλλα έρευνας και στοιχεία.

Οι εταιρείες οφείλουν να λάβουν υπόψη την τελευταία συναλλαγματική ισοτιμία. Παράλληλα και τα δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 03-09-2018.

Η κατάθεση των στοιχείων ξεκίνησε την Δευτέρα 17-09-2018. Θα τερματίσει τελικά την Παρασκευή 28-09-2018 των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων.

646 ΜΗΣΥΦΑ

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η υποβολή των ανωτέρω στοιχείων θα πρέπει να γίνει σε ηλεκτρονική μορφή, με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΦ και ότι οι εταιρείες στο πεδίο της αιτούμενης χονδρικής τιμής, πρέπει να συμπληρώσουν την τιμή παραγωγού.

Ο κατάλογος με τα προς ανατιμολόγηση ΜΗΣΥΦΑ περιλαμβάνει 646 προϊόντα, δηλαδή 43 παραπάνω σκευάσματα από την 1η αναθεώρηση του 2018 στις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Ιουλίου.

 

 

 

Το 70% των Ελλήνων εμπιστεύονται τη χρήση ΜΗΣΥΦΑ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ