ΠολιτικήΕΕΑΕΧ: Απαράδεκτη η διαπόμπευση καταξιωμένων συναδέλφων

ΕΕΑΕΧ: Απαράδεκτη η διαπόμπευση καταξιωμένων συναδέλφων

- Advertisement -

Το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής (ΕΕΑΕΧ) θα ήθελε εξαιτίας της μεγάλης δημοσιότητας, που έχει λάβει η είδηση της εκδημίας ασθενούς που έτυχε της ιατρικής και νοσηλευτικής υποστήριξης δημοσίου νοσοκομείου της χώρας αφενός να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και αφετέρου να καταδικάσει την πρωτοφανή διακίνηση πληροφοριών και δημιουργίας εντυπώσεων από τα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση, social media), που διαπομπεύουν συνεχώς έναν διεθνώς καταξιωμένο συνάδελφό μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, οι γιατροί ερχόμαστε πρώτοι σε επαφή με την οδύνη, τον ανθρώπινο πόνο μετά από την απώλεια ενός συνανθρώπου μας, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη στοχοποίηση των γιατρών, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτόν κάθε μέρα, καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, με σκοπό τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής το οποίο δεν είναι πάντα εφικτό όσο και εάν το επιθυμούμε.

Η αγγειοχειρουργική είναι μία βαριά ειδικότητα, που αντιμετωπίζει ασθενείς με τις πιο δύσκολες παθήσεις και με την μεγαλύτερη συνοσηρότητα και θνητότητα. Οι μάχιμοι αγγειοχειρουργοί όλων των βαθμίδων αγωνιζόμαστε καθημερινά να βοηθήσουμε αυτούς τους ασθενείς να ξεπεράσουν τα δύσκολα και πολυσύνθετα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές αντιμετώπισης των εκάστοτε ασθενών στηρίζονται στους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και δεοντολογίας, τους οποίους τηρεί το ιατρικό προσωπικό. Η διαπίστωση αστοχιών ή μη κατά την διαδικασία αντιμετώπισης της πάθησης του εκάστοτε ασθενούς ανήκει αποκλειστικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί, εφόσον απαιτηθεί η συνδρομή της, και έχοντας στη διάθεσή της όλες τις πληροφορίες και τα ιατρικά δεδομένα του ασθενούς.

Η δια του τύπου (ηλεκτρονικού ή μη) διαπόμπευση καταξιωμένων διεθνώς συναδέλφων και κρατικών πανεπιστημιακών νοσοκομείων είναι απαράδεκτη και μη αποδεκτή από το σύνολο της επιστημονικής αγγειοχειρουργικής κοινότητας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ