Βήμα βήμα ένα από τα καλύτερα Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη

Βήμα βήμα υλοποιείται η δέσμευση μας για ένα από τα καλύτερα Εθνικά Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Βήμα βήμα υλοποιείται η δέσμευση μας για ένα από τα καλύτερα Εθνικά Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Είμαστε ακόμα στην αρχή και θα τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα, έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είδε από κοντά την πλήρως ανακαινισμένη Πνευμονολογική Κλινική του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είχε υποστεί ζημιά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε θάλαμο, τον Απρίλιο του 2022.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας, έναν υπερσύγχρονο όροφο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ.

Εικόνα από το μέλλον, δείχνει πως αντιλαμβανόμαστε τις επενδύσεις

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εικόνα από το μέλλον, αλλά ένα μέλλον το οποίο πολύ γρήγορα ελπίζουμε να γίνει παρόν» που δείχνει πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τις επενδύσεις που θα γίνουν στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Μόνο εδώ, στο Νοσοκομείο ”Παπανικολάου”, θα διατεθούν παραπάνω από 17.000.000, ένα σημαντικό τμήμα των οποίων θα κατευθυνθεί στη δημιουργία ενός καινούργιου κτιρίου για γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες. Το μέλλον, δηλαδή, της ιατρικής και νομίζω ότι σε ένα νοσοκομείο με την ιστορία του ”Παπανικολάου”, σε επτά χρόνια θα κλείσει 100 χρόνια ζωής, του αξίζει πραγματικά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και στην ιατρική επιστήμη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στα έργα που δρομολογούνται στον τομέα της υγείας μεταξύ άλλων για τη μεγάλη αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ, αλλά και τις παρεμβάσεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και σε κέντρα υγείας σε ολόκληρη την χώρα. Τόνισε επίσης, ότι σε συνδυασμό με τις 10.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, δεσμεύεται για «ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας, ένα από τα καλύτερα Εθνικά Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη».

«Θα συνεχίσουμε μέρα με τη μέρα να εκσυγχρονίζουμε τα νοσοκομεία, να τα εξανθρωπίζουμε, να τα κάνουμε πιο ελκυστικά και τελικά να έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να αξίζει στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Νομίζω ότι μαζί με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το Υπουργείο για την υλοποίηση έργων στο Νοσοκομείο μας, στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», θα υπερβούμε τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με το συγκεκριμένο έργο, την επέκταση του κτιρίου γονιδιακής θεραπείας και ένα σύνολο από άλλα έργα. Ευχαριστούμε για τη στήριξη για όλο αυτό το εγχείρημα», επεσήμανε από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Διονύσης Μανωλόπουλος.

Τα χαρακτηριστικά της ανακαινισμένης Πνευμονολογικής Κλινικής

Η ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής, στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ. ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Η ανακαινισμένη πλέον πτέρυγα διαθέτει 34 κλίνες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου έγινε αποκλειστικά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Την παρουσίαση έργου πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της νέας Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου που από την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς και τους ευχαρίστησε για το έργο τους.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν κατά την επίσκεψη του ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής της 3ης Υ.Π.Ε Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Διονύσης Μανωλόπουλος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ