Ενδεχόμενο επίσχεσης από συμβεβλημένους οικογενειακούς ιατρούς

Για σοβαρό ενδεχόμενο επίσχεσης από τους ιδιώτες συμβεβλημένους οικογενειακούς ιατρούς προειδοποιεί η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια μετά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν λόγω της μη πληρωμή τους, τους τελευταίους μήνες.

Για σοβαρό ενδεχόμενο επίσχεσης από τους ιδιώτες συμβεβλημένους οικογενειακούς ιατρούς προειδοποιεί η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια μετά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν λόγω της μη πληρωμή τους, τους τελευταίους μήνες.
Άννα Μαστοράκου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, κ. Άννα Μαστοράκου σε σχετική επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια:

ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Αρ.Πρωτ/λου 19/ 5-12-19 με κοινοποίηση προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς κατόπιν εντόνων διαμαρτυριών ιατρών μελών μας, για τη διευθέτηση του προβλήματος που προέκυψε από την μη πληρωμή των ιδιωτών συμβεβλημένων ΕΟΠΥΥ οικογενειακών γιατρών, τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα εκκρεμεί από τον Αύγουστο 2019 η έκδοση τιμολογίων παροχής υπηρεσιών εκ μέρους των γιατρών, κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης/εντολής της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να αμείβονται και χωρίς να γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών.

Οι συμβεβλημένοι ιδιώτες ιατροί παρέχουν εκτός από τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις και τον πανάκριβο εξοπλισμό του ιατρείου τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και είναι αναγκαίο να πληρώνονται με συνέπεια.

Σας καλούμε να ξεκινήσει άμεσα η ροή πληρωμών με ενημέρωση της διαδικασίας προς τους ενδιαφερομένους.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ εκπροσωπώντας τα μέλη της συμβεβλημένους οικογενειακούς ιατρούς, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της. Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης θα επανέλθουμε με τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Με σοβαρό το ενδεχόμενο της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ