ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΔημήτρης Φιλίππου: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Δημήτρης Φιλίππου: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε η θητεία του προέδρου του ΕΟΦ, επίκουρου καθηγητή Δημήτρη Φιλίππου, ο οποίος με ανάρτηση δηλώνει ότι παραιτείται από τη θέση του. Να σημειώσουμε ότι επίσημα η θητεία του κ. Φιλίππου έληξε το τέλος Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή δεν ανανεώθηκε, αν και είχε ήδη λάβει δύο παρατάσεις. Μέχρι την αντικατάστασή του, χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο πρώτο αντιπρόεδρος Διομήδης Λυμπέρης.

Ολοκληρώθηκε η θητεία του προέδρου του ΕΟΦ, επίκουρου καθηγητή Δημήτρη Φιλίππου, ο οποίος με ανάρτηση δηλώνει ότι παραιτείται από τη θέση του
Δημήτρης Φιλίππου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις, και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει, υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και στη χειρουργική που τόσο αγαπώ!

Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια, πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για την εμπιστοσύνη τους και τη δυνατότητα που μου παρείχαν να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση του προέδρου του πιο ιστορικού και συμβολικού οργανισμού στον χώρο της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχω σε σημαντικούς θεσμούς όπως η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και το ΚΕΣΥ.

Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα. Προς το παρόν να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον ΕΟΦ για τη σημαντική τους βοήθεια και τον επαγγελματισμό, τους συλλόγους ασθενών και τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την άριστη συνεργασία που που είχαμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα δημόσιας και ατομικής υγείας και φυσικά όλους εκείνους τους φορείς, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στη βάση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με στόχο την προαγωγή της υγείας στη χώρα μας!».

Ο Δημήτρης Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.

Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήλθε με Πανελλήνιες εξετάσεις.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1995 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Κατά τη διάρκεια των βασικών σπουδών υπήρξε πρωτοπόρος, έδειξε ιδιαίτερη κλήση στα επιστημονικά δρώμενα της ιατρικής, εμπνεύστηκε και ίδρυσε την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, η οποία αποτέλεσε πραγματική επανάσταση στο χώρο της Ιατρικής Εκπαίδευσης παγκοσμίως. Η κίνηση αυτή έχει λάβει ελληνικά και διεθνή βραβεία με κυριότερο αυτό της Ακαδημίας Αθηνών.

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αριστομένους, (Κέντρο Υγείας Μεσσήνης) στο Νομό Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας όπου χρημάτισε Γενικός Γραμματέας.

Κατά τη διάρκεια λήψης της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής εκπαιδεύτηκε σε διάφορα μεγάλα κέντρα της Αθήνας

ΓΟΝΚ “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας
ΓΠΝΝΑ “Η Αγία Όλγα”, Α’ Χειρουργική Κλινική
ΓΝΠΝΠ “Τζάνειο”, Α’ Χειρουργική Κλινική

καθώς της Ελβετίας

Hopital Daler, Clinique Chirourgie
Hopital Cantonal du Fribourg, Clinique Chirourgie.
Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 2002 και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ