Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων

Έκλεισε ο κύκλος των καταθέσεων των δέκα πολιτικών προσώπων στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου, Κ. Αλεβιζοπούλου, που ερευνά το πώς στήθηκε η σκευωρία της Novartis με βασικό ελεγχόμενο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Έκλεισε ο κύκλος των καταθέσεων των δέκα πολιτικών προσώπων στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου, Κ. Αλεβιζοπούλου, που ερευνά το πώς στήθηκε η σκευωρία της Novartis

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρώτος μάρτυρας είχε κληθεί στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακολούθησαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Παναγιώτης Πικραμμένος, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε και ο τελευταίος μάρτυρας από τα πολιτικά πρόσωπα, Μάριος Σαλμάς.

Όλοι τους είχαν εμπλακεί πριν από τρία χρόνια στην αρχική δικογραφία για τις παράνομες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Όμως, η έρευνα για τους επτά μπήκε στο αρχείο από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για τους Α. Γεωργιάδη και Δ. Αβραμόπουλο παραμένει ανοιχτή, ενώ για τον Ανδρέα Λοβέρδο βρίσκεται στην ανάκριση, μετά τη δίωξη που είχε ασκήσει η εισαγγελέας Τουλουπάκη.

Παράλληλα, η ανακρίτρια-αρεοπαγίτης Κ. Αλεβιζοπούλου έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις και από εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν καταγγείλει πιέσεις και επιχείρηση χειραγώγησης της έρευνας για τη Novartis από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε διατελέσει για λίγους μήνες επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, έδωσε μαραθώνια κατάθεση τριάντα ωρών σε τρεις ημέρες. Ήταν εκείνος που, χωρίς να αναφερθεί ευθέως στο όνομα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είχε περιγράψει με λεπτομέρειες το σχέδιο του «Ρασπούτιν» να στοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι και να οδηγηθούν στη φυλακή με φόντο την έρευνα για τη Νοvartis.

Από το ανακριτικό γραφείο στον Άρειο Πάγο έχει περάσει και η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η οποία ήταν η πρώτη που είχε χρησιμοποιήσει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» και έχει μιλήσει ανοιχτά για τις πιέσεις που δεχόταν από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πριν υποβάλει την παραίτησή της.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ