ΕπιχειρηματικάΣυνεργασία Rafarm και Βiovista για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων

Συνεργασία Rafarm και Βiovista για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων

- Advertisement -

Η RAFARM, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκων, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Βiovista, μια εταιρεία τεχνολογίας, πρωτοπόρο στην τεχνητή νοημοσύνη και την επαναστόχευση γνωστών δραστικών σε νέες ενδείξεις.

Η RAFARM, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκων, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Βiovista, μια εταιρεία τεχνολογίας, πρωτοπόρο στην τεχνητή νοημοσύνη και την επαναστόχευση γνωστών δραστικών σε νέες ενδείξεις.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η RAFARM στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη νέων Φαρμάκων Προστιθέμενης Αξίας με σκοπό την αντιμετώπιση ανικανοποίητων θεραπευτικών αναγκών στον τομέα της Οφθαλμολογίας για ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Biovista έχει αναπτύξει την κατοχυρωμένη πλατφόρμα COSS™ (Clinical Outcomes Search Space), η οποία επιτρέπει στους επιστήμονές της να αναλύουν τεράστιες πηγές δεδομένων και να εντοπίζουν μη προφανείς συσχετισμούς μεταξύ ενώσεων, μοριακών στόχων και νόσων, βασισμένους στον μηχανισμό δράσης των δραστικών ουσιών. Η RAFARM και η Biovista θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για να ανακαλύψουν νέες ενδείξεις για υπάρχοντα φάρμακα ή/και για συνδυασμούς αυτών στην Οφθαλμολογία.

Ανάπτυξη νέων θεραπειών

Ο Άρης Μητσόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της RAFARM, αναφερόμενος στη συνεργασία δήλωσε: «Επαναπροσδιορίζουμε την ανάπτυξη νέων θεραπειών με μια πρωτοποριακή συνεργασία με τη Biovista. Η πλατφόρμα COSS™ της Biovista θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τις αναπτύξεις και θα ενισχύσει τη δυναμική της εταιρείας μας στην καινοτομία. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη θεραπευτικών λύσεων υψηλής αξίας στην Οφθαλμολογία».

Ο Ανδρέας Περσίδης, CEO της Biovista, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνδράμουμε στο έργο της RAFARM για την ανάπτυξη νέων θεραπειών μέσω επαναστόχευσης δραστικών για νέες ενδείξεις. Η επαναστόχευση γνωστών δραστικών σε νέες ενδείξεις τυγχάνει πλέον καθολικής αποδοχής στον χώρο της υγείας και αποτελεί μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην παρούσα φάση της εξέλιξής της. Ευελπιστούμε μέσω αυτής της συνεργασίας να υποστηρίξουμε την εξωστρέφεια της RAFARM καθώς και το σημαντικό έργο της στην έρευνα και ανάπτυξη».

Η πλατφόρμα COSS™ της Biovista είναι μια υβριδική προσέγγιση που αξιοποιεί τη γνώση από τη βιβλιογραφία με την τεχνητή νοημοσύνη, και μέσω υπολογιστικών προσομοιώσεων προσφέρει στοιχειοθετημένες απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη φαρμάκων.

Σχετικά με τη RAFARM

Η RAFARM, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, δρα με εξωστρέφεια, αναπτύσσεται δυναμικά, έχει καθιερωμένη παρουσία στην παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη, εξάγει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο και επενδύει το 13% του κύκλου εργασιών σε Έρευνα και Ανάπτυξη. Παράλληλα, έχει σημαίνοντα ρόλο και δυναμική εμπορική δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά, διευρύνοντας τις δραστηριότητες της και επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων, με στόχο την υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε υψηλής ποιότητας φαρμακευτικά σκευάσματα.

Για τα έτη 2021-2027, η RAFARM υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενδυναμώνει την ομάδα της με επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και ανοίγει νέες αγορές. Η εταιρεία ενισχύει διαρκώς την εξειδίκευσή της σε σύνθετα φαρμακευτικά προϊόντα και επενδύει σε πλατφόρμες υψηλής τεχνολογίας για την ανάπτυξη και παραγωγή οφθαλμικών και ενέσιμων σκευασμάτων.

Η RAFARM αναπτύσσεται μαζί με τους ανθρώπους της, ενδυναμώνει τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους, προσφέρει ίσες ευκαιρίες και σέβεται τη διαφορετικότητα.

Σχετικά με τη Βiovista

Η Biovista είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει και εφαρμόζει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων στον τομέα της υγείας. Ως πρωτοπόρος, τα τελευταία 15 χρόνια, στην επαναστόχευση και ανάλυση ρίσκου φαρμάκων με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, την παραγωγή γνώσης που βασίζεται στην πρωτεομική και στατική ανάλυση κλινικών δεδομένων, η Εταιρεία συνεργάζεται με ηγέτες της αγοράς για την προαγωγή καινοτόμων λύσεων υγειονομικής περίθαλψης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ