Άνοιξε και δικαστικά ο δρόμος για αλλαγή διοίκησης και νέας σελίδας στην Euromedica, μετά την πρόσφατη απόρριψη από το Δικαστήριο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε η πλευρά Λιακουνάκου.

Άνοιξε και δικαστικά ο δρόμος για αλλαγή διοίκησης και νέας σελίδας στην Euromedica, μετά την πρόσφατη απόρριψη από το Δικαστήριο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε η πλευρά Λιακουνάκου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση, επιτρέποντας στην Axοn Holdings υπό ειδική διαχείριση να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου. Αντιστοιχούν στο 47,62% του μετοχικού κεφαλαίου της Euromedica, στις επικείμενες έκτακτες γενικές συνελεύσεις της 7ης και 8ης Ιουνίου.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί ανατροπή ισορροπιών. Εάν ο ειδικός διαχειριστής ταχθεί υπέρ του αιτήματος της Farallon για αλλαγή διοικητικού συμβουλίου στην Euromedica -δείχνει να αποτελεί το πλέον πιθανό σενάριο-, οι δύο πλευρές συγκεντρώνουν αθροιστικά άνω του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Αύξηση κεφαλαίου

Ταυτόχρονα, ψαλιδίζονται οι όποιες ελπίδες είχε η πλευρά Λιακουνάκου να εγκριθεί αύξηση κεφαλαίου ως 60 εκατ. ευρώ. Θα είναι δύσκολο η υπό ειδική διαχείριση Axοn να ψηφίσει υπέρ ΑΜΚ, χωρίς πειστικό πλάνο. Αποδεικτικά για εξεύρεση αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης.

Σημειώνεται ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση της 7ης Ιουνίου, που προκάλεσε η πλευρά Λιακουνάκου, το βασικό θέμα είναι η αύξηση κεφαλαίου ως το ποσό των 60 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι η Euromedica δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις χρήσεων 2017 και 2018, κίνηση που αποτελεί προαπαιτούμενο για την έγκριση οιουδήποτε ενημερωτικού δελτίου, η αγορά ανέγνωσε την παραπάνω κίνηση ως άσκηση τακτικής προκειμένου να κερδηθεί χρόνος.

Στις 8 Ιουνίου έχει προγραμματισθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση. Μετά από αίτημα της Farallon. Θέματα είναι η ανάκληση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Euromedica. Η εκλογή νέου Δ.Σ. καθώς και νέων μελών της Επιτροπής Ελέγχου.

H συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων ξεκίνησε μετά την υποβολή από την Axοn Holdings. Η Axon ζητούσε να μην μπορεί ο ειδικός διαχειριστής να εκπροσωπήσει την εταιρεία. Και να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου που αναλογούν στο 47,62% στις επικείμενες έκτακτες γενικές συνελεύσεις. Η ειδική διαχείριση παρενέβη στη διαδικασία της συζήτησης. Όπως και ο μεγαλοπιστωτής της Axοn Τράπεζα Πειραιώς.

Νέα έφεση από την πλευρά Λιακουνάκου

Από την πλευρά της η οικογένεια Λιακουνάκου έχει εφεσιβάλει την απόφαση του πρωτοδικείου. Με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα της Πειραιώς για διορισμό ειδικού διαχειριστή.

Παρ ότι η έφεση θα πάρει χρόνο για να εκδικασθεί, αν οριστεί δικάσιμος η πλευρά Λιακουνάκου είναι πιθανόν να υποβάλει νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Επιδιώκοντας να συζητηθεί πριν την 7η Ιουνίου. Ζητώντας να μην μπορεί ο ειδικός διαχειριστής να ασκήσει, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν στο 47.62% των μετοχών Euromedica που κατέχει η Axon Holdings.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα