Κοκαΐνη: Πώς έκανε δυνατή την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο

Η κοκαΐνη ήταν το μυστικό συστατικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πρωτοποριακής μεταμόσχευσης καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο.

Η κοκαΐνη ήταν το μυστικό συστατικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πρωτοποριακής μεταμόσχευσης καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Δρ. Μουχαμάντ Μοχιουντίν, διευθυντής ξενομοσχευμάτων – που αναφέρεται στη διαδικασία μεταφοράς ενός οργάνου ζώου σε άνθρωπο – στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, μίλησε στο Vice News για το ιστορικό του έργο στον 57χρονο ασθενή που έγινε ο ξενιστής μιας γενετικά τροποποιημένης καρδιάς χοίρου.

Η καρδιά αναπτύχθηκε από την εργαστηριακή εταιρεία Revivicor, τροποποιήθηκε έτσι ώστε το DNA της να είναι πιο επιδεκτικό σε έναν ανθρώπινο ξενιστή και στη συνέχεια ενισχύθηκε με το ναρκωτικό από τη σουηδική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας XVIVO, πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Συνήθως τα μεταμοσχευτικά όργανα προέρχονται από πολύ μικρότερες αποστάσεις καθώς καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες έξω από το σώμα.

Πώς βοήθησε η κοκαΐνη – Το μακρινό ταξίδι από την Ευρώπη στις ΗΠΑ

Ο Μοχιουντίν εξήγησε πώς χρησιμοποιήθηκε η κοκαΐνη σε ένα μείγμα ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, που εμποδίζουν τον ζωντανό ιστό να χαλάσει κατά τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού του στο Μέριλαντ, αλλά η ιδιαίτερη αυτή λύση συνάντησε αντιστάσεις από αξιωματούχους στις ΗΠΑ που ερευνούν για ναρκωτικά, καθώς η κοκαΐνη δεν είχε ποτέ ξανά χρησιμοποιηθεί σε τέτοια χρήση.

Οι ιατροί ερευνητές δεν είναι ξεκάθαροι σχετικά με τους μηχανισμούς πίσω από την αποτελεσματικότητα της αμφεταμίνης, αλλά ο Μοχιουντίν δεν ανησυχούσε για το γιατί, καθώς το μίγμα κοκαΐνης και ορμονών είχε νικήσει τις εναλλακτικές λύσεις. «Όταν δεν χρησιμοποιούσαμε αυτή τη λύση, είχαμε αποτυχίες μέσα σε 48 ώρες. Αλλά όταν αρχίσαμε να το χρησιμοποιούμε και να εμποτίζουμε την καρδιά με αυτό το διάλυμα, η καρδιά διατηρήθηκε καλά και άρχισε να χτυπά πολύ καλά» είπε.

Ακολούθησε μια κουραστική διαδικασία αδειοδότησης με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ. «Είναι λίγο ταλαιπωρία αλλά είναι μια διαδικασία ρουτίνας κατά την εισαγωγή ελεγχόμενων ουσιών» δήλωσε ο Μοχιουντίν. Ο γιατρός ζήτησε επίσης περαιτέρω έρευνα για τη χρήση κοκαΐνης στο πρωτόκολλο μεταμοσχεύσεων στις ΗΠΑ. «Θα είναι μεγάλη πρόοδος εάν αυτή η διαδικασία εγκριθεί από τους ρυθμιστικούς φορείς» είπε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ