HealthSpy: Το νόμιμο, το ηθικό, το απεργιακό και το ευλογημένο

  • HealthSpy by MisterSpy

Η μετάθεση της μετάθεσης και οι φρούδες υποσχέσεις για την εξεύρεση λύσης σε μόλις 20 ημέρες σε ένα χρόνιο πρόβλημα «παίζουν» στα τελευταία τους χαρτιά της δύσκολης «παρτίδας» του clawback, το υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους των Διαγνωστικών.

Η μετάθεση της μετάθεσης και οι φρούδες υποσχέσεις για την εξεύρεση λύσης σε μόλις 20 ημέρες σε ένα χρόνιο πρόβλημα «παίζουν» στα τελευταία τους χαρτιά της δύσκολης «παρτίδας» του clawback, το υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους των Διαγνωστικών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία, που είχε εξαγγελθεί μπορεί να μπήκε προσωρινά στον «πάγο» υπό τις δεσμεύσεις Πλεύρη, όμως όλοι ξέρουν λίγο πολύ ότι θα μετρήσουν απώλειες κουμπαρά με μια τέτοια κίνηση.

Εκατέρωθεν, οι ισχυροί άντρες της Υγείας γνωρίζουν πως η λύση στο μείζον ζήτημα του clawback σε διαγνωστικά εργαστήρια και κλινικοεργαστηριακά ιατρεία φαντάζει δυσεπίλυτος γρίφος. Οι εξαγγελίες για απεργία επίσης σχεδόν με κούφιες απειλές. Σε μια εποχή που στα διαγνωστικά «τρέχουν» με αστρονομικές ταχύτητες τα έσοδα, ποιος θα δεχθεί να κατεβάσει ρολά;

Οι γνωρίζοντες θεωρούν πως η νέα συνάντηση που θα γίνει στις 30/10 ή την 01/11 θα υπάρξει εκ νέου υπόσχεση στα θέματα που απασχολούν τους ιδιώτες παρόχους της ΠΦΥ, αλλά τίποτα ουσιαστικό!

Παρόλα αυτά, στον αγώνα των διεκδικήσεων το Συντονιστικό Όργανο επιχειρεί να σφίξει ακόμα περισσότερο το ζωνάρι διαμηνύοντας πως «από την επόμενη κιόλας μέρα της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, εάν δεν έχουν επιλυθεί τα ζητήματά μας ή εάν δεν έχουν δρομολογηθεί προς επίλυση, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις διαρκείας. Ξεκαθαρίζουμε ότι ο χρόνος που δίνεται στον Υπουργό Υγείας, δεν είναι αδυναμία, αλλά ένδειξη καλής διάθεσης». Εν αναμονή….

Το αλαλούμ με το επενδυτικό fund CVC και οι εξαγορές κλινικών

Αλαζονεία και… υπερσυγκέντρωση δυνάμεων στα όρια του επιτρεπτού μαθαίνουμε ότι χαρακτηρίζουν κύκλοι της αγορά τη στρατηγική που αναπτύσσει στη χώρα μας το αμερικανικό private equity fund CVC Capital.

Η λογική που υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια του CVC, κινείται προς την κατεύθυνση της απόκτησης assets. Οι συζητήσεις για την εξαγορά κλινικών στην ελληνική περιφέρεια τρέχουν εδώ και καιρό και στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για εξαγορές τέτοιων μονάδων.

Πριν από λίγες ημέρες, ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, έχοντας «σαρώσει» μέσω εξαγορών πλειάδα εταιρειών (βλέπε Εθνική Ασφαλιστική, Vivartia, Νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan, Μητέρα, Ιασώ General), βρέθηκε πάλι στο προσκήνιο της δημοσιότητας, με αφορμή την είδηση ότι προσέλαβε την κόρη του πρωθυπουργού Σοφία Μητσοτάκη ως επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό (investors relation manager).

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η παράταξη «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, που αναρωτιέται πόσο ηθική και δεοντολογική είναι η συγκεκριμένη πρόσληψη.

«Το να επενδύει στη χώρα μας ένα hedge fund που αγόρασε κοψοχρονιά την Εταιρεία μας και να προσλαμβάνει την κόρη του πρωθυπουργού που, μέσω του Τ.Χ.Σ., έδωσε την έγκριση για το ξεπούλημα της Εταιρείας μας, πόσο ηθικό και δεοντολογικό είναι;» σημειώνει μεταξύ άλλων. Business as always θα πούμε εμείς…!

Το προφίλ της Σοφίας Μητσοτάκη στο Linkedin
«HERA βοηθείας» με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Σε νέα καθήκοντα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης με τις ευλογίες της κυβέρνησης και οι κακές οι γλώσσες έσπευσαν να δηλώσουν χαρακτηριστικά πως δεν πρόκειται για… «τίποτα σημαντικό. Ένα επιμίσθιο τιμής ένεκεν των υπηρεσιών του όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Τον έφαγε το ξερό του το κεφάλι». healthspy

Εσχάτως φημολογείται ότι υπήρξαν έντονες διεργασίες για την αποκατάσταση του. Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν φήμες για μια σειρά πολλαπλών επιλογών με νέα καθήκοντα που θα… εντυπωσίαζαν!

Τα νέα καθήκοντα μπορεί να μην εντυπωσίασαν ανάλογα των φημολογιών εν τέλει, αλλά καταφέρνουν να παραγράψουν κατά κάποιο τρόπο από την ιστορία το όποιο «κυβερνητικό άδειασμα». Ειδικά μετά από τόσες ώρες υπηρεσίας στο κυβερνητικό έργο. Και ακόμα πιο ειδικά σε μια περίοδο άγνωστης και αγωνιώδους υγειονομικής κρίσης, που πιθανόν να «έκαιγε» τον οποιοδήποτε. Παρόλα αυτά, οι προσφερόμενες επιλογές άνωθεν φαίνεται πως ήταν εξαιρετικά λίγες. healthspy

Τα νέα καθήκοντα του Βασίλη Κοντοζαμάνη στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ετοιμότητας και. Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) δεν θα είναι διόλου. ευκαταφρόνητα, καθώς θα έχει ρόλο «στρατηγού» στη χώρα για αποφάσεις εντός της Ε.Ε.

Το έργο αυτής της αρχής; Η καλύτερη προετοιμασία της ΕΕ έναντι των διασυνοριακών. υγειονομικών απειλών αποτελεί αποστολή της Αρχής, που θα δρα πριν και κατά τη διάρκεια. κάθε υγειονομικής κρίσης. Έργο που φυσικά μάθαμε όλοι λίγο πολύ στη διάρκεια των. τελευταίων δύο ετών με τον κορωνοϊό μέσα από τα συντονιστικά όργανα έκαστης χώρας.

Πρεμιέρα… αυτορύθμισης  healthspy

Πρεμιέρα ελευθερίας το Σάββατο ενώ ξεκίνησε και η τρίτη δόση εμβολιασμού για τους πολίτες 50 ετών και άνω χθες. Ζήσαμε ξαφνικά σα να μην υπήρξε ποτέ πανδημία; Θα μπορέσει η τρίτη δόση έναντι της COVID-19 να τιθασεύσει το νέο πανδημικό κύμα; Σίγουρα όχι! Θα σημάνει το τέλος της σοβαρής υγειονομικής κρίσης που ταλανίζει την ανθρωπότητα; Προφανώς και όχι! Τότε τι κάνουμε; Γιατί αλλάξαμε προσέγγιση;

Kορυφαίο στέλεχος της Επιτροπής Επιδημιολόγων σχολίαζε πριν μερικές ημέρες σε πηγαδάκι δημοσιογράφων οτι οδεύουμε σε αυτορρύθμιση της πανδημίας. Και αυτό δεν είναι κακό, όταν οι αρνητές χαρακτηρίζουν το εμβόλιο αναγκαίο κακό! Γνωρίζουμε πολύ περισσότερα επιδημιολογικά δεδομένα από τότε που ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, στις αρχές του 2020.

Το δεύτερο «όχι» ήρθε και από την κυρία Λάγιου, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ με αποτέλεσμα να ευοδώσει η συζήτηση με τον καθηγητή Ζαούτη, ο οποίος γνωρίζεται και με τον νέο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο «χρυσός» τρίτος και φαρμακερός νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Εβδομάδα των Παθών για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΕΟΔΥ. Σαββατιάτικα αποφάσισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας να δηλώσει παραίτηση από τα καθήκοντα του; Σίγουρα Όχι! healthspy

Απ’ όσο μαθαίνω η θέση δεν ήταν δελεαστική από τη δεξαμενή της Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων όπου αναζητούνταν ο διάδοχος Αρκουμανέα.

Το «γκολ» μπήκε στα πέναλντι μετά την άρνηση του καθηγητή Βασιλακόπουλου, που ήταν και η πρώτη επιλογή.

Το δεύτερο «όχι» ήρθε και από την κυρία Λάγιου, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ με αποτέλεσμα να ευοδώσει η συζήτηση με τον καθηγητή Ζαούτη, ο οποίος γνωρίζεται και με τον νέο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. healthspy

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ