Healthspy: Η Coronis, η Καρποδίνη και ο… Εθνικός (Λ)Υμνος

  • HealthSpy by MisterSpy

 

Σε νέα καθήκοντα…

Στο ενεργητικό της Coronis Research υπό τον τίτλο Corporate Communications Manager εντάχθηκε ο Κωνσταντίνος Κοτζιάς, επιστρέφοντας στα «γνώριμα λημέρια» της φαρμακευτικής αγοράς.

Στο ενεργητικό της Coronis Research υπό τον τίτλο Corporate Communications Manager εντάχθηκε ο Κωνσταντίνος Κοτζιάς, επιστρέφοντας στα «γνώριμα λημέρια» της φαρμακευτικής αγοράς.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μαθαίνουμε, η επιλογή του Κωνσταντίνου Κοτζιά έγινε από την Ευαγγελία Κοράκη, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Coronis Research, έχοντας -το τελευταίο διάστημα- εξωτερική συνεργασία με την επιχείρηση.

Ο Κωνσταντίνος Κοτζιάς υπήρξε επί 13 συναπτά έτη ο άνθρωπος επικοινωνίας της Pharmathen.

Η Coronis Research συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και στόχος της είναι να αποκτήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και ανάπτυξη.

H Coronis Research είναι μια αμιγώς ελληνική ερευνητική εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς. Με αιχμή της επιχειρησιακής της λειτουργίας την επιστημονικότητα, η Coronis διαθέτει μια ευρεία γκάμα ερευνητικών υπηρεσιών τις οποίες προσφέρει στους πελάτες της διεθνώς.

Διαθέτει παρουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αποτελώντας μία από τις κορυφαίες κατ’ ανάθεση ερευνητικές εταιρείες στη χώρα, με τη δραστηριοποίησή της να αφορά όλο το φάσμα ανάπτυξης και διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων.

Εθνικός (Λ)Ύμνος

Οι προεκλογικές εκστρατείες και επισκέψεις στα κατά τόπους νοσοκομεία από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζονται μετά την επαναφορά των επερχόμενων εκλογών στο προσκήνιο.

Φυσικά, πέρα από τα φλας και τις ανακοινώσεις της Αριστοτέλους, δεν λείπουν και οι σκηνές «απείρου κάλλους» που κάποιες φορές ξεπερνούν και τα όρια.

Συνθήματα… «Θέλουμε γιατρούς και όχι κοροϊδία – δώστε λεφτά για την υγεία», «Κάνετε προσλήψεις στο νοσοκομείο – δεν θα περιμένουμε να γίνουμε σφαγείο», «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Διαλύουν σπίτια, γκρεμίζουνε ζωές, του κέρδους το κυνήγι γεννά καταστροφές», άκουσε -μεταξύ άλλων- η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στη Λήμνο.

«Χωρίς γιατρούς δε ζούμε στα σύνορα εμείς, Γκάγκα κατέβα κάτω να μας δεις», οι συγκεντρωμένοι στο νοσοκομείο της Λήμνου απαιτούσαν εντόνως να βγει η αναπληρώτρια υπουργός από το νοσοκομείο, (στο οποίο μπήκε από άλλη είσοδο για να τους αποφύγει), προκειμένου να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους και να της επιδοθεί ψήφισμα 10 σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων του νησιού. healthspy

Όπως μαθαίνουμε, υπό την πίεση της κινητοποίησης, δέχτηκε τελικά αντιπροσωπεία των σωματείων, η οποία της επέδωσε το ψήφισμα και εξέφρασε τη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού, προειδοποιώντας πως θα συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Εθνική εορτή με… ανατροπές και δυσκολίες!

Η Καρποδίνη δείχνει τα «δόντια» της

Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση δίνει η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως… «δεν παίζει».

Το παρασκήνιο της προηγούμενης εβδομάδας ήταν έντονο, μετά την απομάκρυνση του προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς όπως μας μεταφέρουν, υπήρξε προσπάθεια να τη στοχοποιήσουν με διαρροές, τηλεφωνήματα και συνομιλίες που είτε δεν έγιναν ποτέ, είτε είχαν άλλο περιεχόμενο.

Μετά τις επίμονες προσπάθειες, την Παρασκευή που μας πέρασε, η Καρποδίνη αποφάσισε να δείξει τα «δόντια» της! «Η απόφαση απαλλαγής του υπαλλήλου από τα καθήκοντα του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα» όπως τονίζει η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας πως για την απόφαση της ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι!

«Επ’ αφορμή της παραπάνω απόφασης, και ελέγχων δαπανών που προηγήθηκαν, διακινούνται ηλεκτρονικά, προφανώς καθ’ υπόδειξη, απαράδεκτα και ειρωνικά σχόλια, απόψεις, υπαινιγμοί και αναληθείς ισχυρισμοί που προσβάλουν το κύρος, την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα μου, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσομαι» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του οργανισμού. Επί του θέματος η κ. Καρποδίνη δηλώνει ότι έχουν δοθεί οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες «για την παραπομπή των σχετικών υποθέσεων στην Αρχή Διαφάνειας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο» σημειώνεται χαρακτηριστικά, στην τελευταία ανακοίνωση του Οργανισμού, σε αυστηρό τόνο!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ