Υψηλή νοσηρότητα στο Νοσηλευτικό προσωπικό του Ν. Δράμας

Είκοσι υπάλληλοι που ανήκουν στο Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας πάσχουν από ανίατη νόσο, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ με σχετική επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Οι εξαντλητικές συνθήκες των εργαζομένων εντείνονται ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Προϋπολογισμός του Νοσοκομείου στα χρόνια των Μνημονίων μειώθηκε κατά 50% και ως εκ τούτω δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες.
Κατά την επίσκεψη κλιμακίου στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός Προσωπικού ειδικά Νοσηλευτικού που πάσχει από σοβαρά νοσήματα (αυτοάνοσα, καρκίνους κλπ.) 20 υπάλληλοι στο Νοσηλευτικό προσωπικό πάσχουν από ανίατη νόσο, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας. Όπως επισημαίνει στη σχετική του επιστολή:

Κε Υπουργέ,

Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα όπως άλλωστε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Προσωπικού, την συνεχή ανάδειξη των προβλημάτων από την Πρόεδρο του Σωματείου και το Σωματείο Εργαζομένων τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η παροχή των υπηρεσιών.

Κατά την επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο, μεγάλη εντύπωση μας προξένησε ο μεγάλος αριθμός Προσωπικού ειδικά Νοσηλευτικού που πάσχει από σοβαρά νοσήματα (αυτοάνοσα, καρκίνους κλπ.) 20 υπάλληλοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας πάσχουν από ανίατη νόσο, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας.

Στο Υπόμνημα που σας κοινοποιούμε, το Σωματείο Εργαζομένων επισημαίνει τα προβλήματα των ελλείψεων Προσωπικού και κονδυλίων. Ο Προϋπολογισμός του Νοσοκομείου στα χρόνια των Μνημονίων μειώθηκε κατά 50% και ως εκ τούτω δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες.

Ελλείψεις Προσωπικού

Λόγω ελλείψεων Προσωπικού λειτουργεί μια Παθολογική Κλινική αντί για δύο που λειτουργούσαν πριν την κρίση και μάλιστα η μία καταργήθηκε στον οργανισμό.

Είναι επιτακτική ανάγκη η τροποποίηση του Οργανισμού και η σύσταση δεύτερης Παθολογικής Κλινικής, λόγω της μεγάλης ζήτησης σε υπηρεσίες που έχει το Νοσοκομείο. Λειτουργούν 3 Κλίνες ΜΕΘ αν και είναι ανεπτυγμένες και υπεραπαραίτητες επτά. Οι τέσσερις κλίνες δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων Προσωπικού.

Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου προβλέπει Κλινική αισθητήριων οργάνων, παγκόσμια πρωτοτυπία που περιλαμβάνει την Οφθαλμολογική και την Ω.Ρ.Λ. Απαιτείται η Οργανική αποσύνδεση των εν’ λόγω Κλινικών.

Μεγάλη έλλειψη Προσωπικού στη τεχνική υπηρεσία η οποία αποδεκατίστηκε, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η συντήρηση του Νοσοκομείου.

Πρωτοτυπία στο Νοσοκομείο είναι η διανομή εσωτερικών εγγράφων από ιδιωτική courier και η μεταφορά φαρμάκων, υλικών και σκουπιδιών από εργολάβο.

Είναι επιβεβλημένη η πρόσληψη του απαραίτητου Μόνιμου Προσωπικού και η αύξηση της χρηματοδότησης στο Γ.Ν. Δράμας. Μια περιοχή που εμφανίζει υψηλή νοσηρότητα.

 

Σοβαρές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ