Βατόπουλος: Η Όμικρον σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας

Το σενάριο του τέλους της πανδημίας είναι ρεαλιστικό, σύμφωνα με όσα τονίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Το σενάριο του τέλους της πανδημίας είναι ρεαλιστικό, σύμφωνα με όσα τονίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Βατόπουλος είπε πως «έχουμε έναν ιό που εξαπλώνεται ταχύτατα. Για αυτό, ό,τι μπορεί να κάνει ο καθένας, ας το κάνει».

Επίσης, ο καθηγητής Μικροβιολογίας συνέστησε πέρα από μεγάλη προσοχή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, οι πολίτες που θα μαζευτούν σε τραπέζια, να έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, προσθέτοντας πως καλό είναι «να κάνουν και ένα σελφ τεστ ή ένα rapid test παραμονή ή ανήμερα».

«Οι υπερήλικες με χρόνιο πρόβλημα καλό θα ήταν να μην παραβρεθούν», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως «η πανδημία είναι εδώ και όπλα μας είναι ο εμβολιασμός και τα φαρμακευτικά μέσα».

«Πρέπει να τελειώνει η πανδημία φέτος»

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «θα πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία φέτος», χαρακτηρίζοντας ρεαλιστικό το σενάριο η Όμικρον να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας και εξηγώντας ότι θα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα και άρα θα αυξηθεί η ανοσία. «Το θέμα είναι να μην οδηγήσουν σε πάρα πολλούς θανάτους».

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσει αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε.

«Ρεαλιστικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν»

Ερωτηθείς για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είπε ότι είναι σωστά αλλά εξαρτάται από την αποδοχή και πώς θα εφαρμοστούν. «Είναι ρεαλιστικά, θα τα αποδεχτεί ο κόσμος και θα προχωρήσουμε», σχολιάζοντας ακόμα ότι είναι μια μεγάλη συζήτηση το αν θα έπρεπε να παρθούν νωρίτερα καθώς όπως επεσήμανε, είναι ανάμεσα στο τι είναι αποδεκτό στην κοινωνία και στο τι είναι σωστό υγειονομικά.

Τέλος, αναφορικά με τα σχολεία, παρέπεμψε στην συνεδρίαση των ειδικών την επόμενη εβδομάδα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ