Τζανάκης: Αναμένονται 350.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως

Στο ισχυρό κύμα γρίπης που αναμένεται να χτυπήσει το επόμενο διάστημα τη χώρα μας αναφέρθηκε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Στο ισχυρό κύμα γρίπης που αναμένεται να χτυπήσει το επόμενο διάστημα τη χώρα μας αναφέρθηκε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», ο κ. Τζανάκης επεσήμανε πως τα νοσοκομεία θα πρέπει, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, να καταρτίσουν «πρόγραμμα ειδικής πίεσης» για τα κρούσματα που εκτιμάται να δεχθούν. Μάλιστα, όπως τόνισε, οι εκτιμήσεις για τα κρούσματα της γρίπης αναμένεται να φθάσουν τα 300.000-350.000 εβδομαδιαίως.

Παράλληλα όμως ο καθηγητής τόνισε πως δεν χρειάζεται πανικός, καθώς «το Σύστημα Υγείας είναι δοκιμασμένο, αφού πέρυσι είχαμε 70.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, ενώ τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε 40.000-45.000 περιστατικά γρίπης».

Διαχείριση γενόσημων

Σωστή διαχείριση και επιλογή γενόσημων για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων
Αναφορικά με την έλλειψη φαρμάκων, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι στο νοσοκομείο όπου εργάζεται στο Ηράκλειο η μόνη έλλειψη που παρατηρείται μέχρι τώρα αφορά την παρακεταμόλη σε ενέσιμη μορφή. «Χωρίς πανικό, με σωστή διαχείριση και επιλογή γενόσημων μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη δυσκολία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας ερωτηθείς σχετικά είπε «Αν ήταν να περάσω μια από τις ιώσεις που κυκλοφορούν, στην παρούσα φάση θα προτιμούσα τον κορωνοϊό», εξηγώντας ότι πλέον οι ιώσεις και τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερο σοβαρά, καθώς προκαλούν ακόμα και πνευμονίες.

Τέλος, ο κ. Τζανάκης συνέστησε τη χρήση μάσκας σε όλο τον πληθυσμό, καθώς και σωστή ατομική υγιεινή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ