Δημόσια ΥγείαΤσιόδρας: Συνολικά 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 13 διασωληνωμένοι

Τσιόδρας: Συνολικά 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 13 διασωληνωμένοι

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Συνολικά 31 νέα κρούσματα της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Εξ’ αυτών 13 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

Συνολικά 31 νέα κρούσματα της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 418, εκ των οποίων τα 64 είναι απροσδιορίστου προέλευσης. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα. Ενώ, 79 περιπτώσεις ασθενών νοσηλεύονται και 14 έχουν πάρει εξιτήριο.

Κατά την ανάλυση των νέων δεδομένων, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες θα περάσουν σε νέα λογική.

«Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δεν θα μετράμε όλα τα κρούσματα. Θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, όπως σημείωσε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, επιβάλλοντας πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά περίπτωση στον καθένα.

Κορωνοϊός: Τα περισσότερα κρούσματα στην Αθήνα

Τα περισσότερα κρούσματα, όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι περίπου τα 70 έτη και νοσηλεύονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι πρέπει όλοι να λειτουργούμε σα να φέρουμε ήδη τον νέο ιό (κορωνοϊός) και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστεύουμε τους γύρω μας.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας, αφού σημείωσε ότι ένα τεστ μπορεί να βγει αρνητικό, αν ο ασθενής βρίσκεται στο στάδιο της επώασης του κορωνοϊού, επισήμανε ότι ακόμη και μέλη της ιατρικής κοινότητας προκαλούν πανικό. Όπως είπε σε όλο τον κόσμο, υποκαταγράφεται η πορεία της επιδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess «ξέρουμε ακριβώς την πορεία, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας επιτροπής που εφαρμόζει μαθηματικά μοντέλα στατιστικής στην ιατρική, ενδέχεται να έχουμε ήδη 2.000 με 3.000 κρούσματα». Σύντομα, είπε ο κ. Τσιόδρας, δεν θα μετράμε ένα προς ένα τα κρούσματα.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς» με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Τα κρούσματα προέρχονται από το κτίριο Διοίκησης του Νοσοκομείου, το οποίο και θα παραμείνει από σήμερα κλειστά. Σύμφωνα με τον Διοικητή του «Γεννηματάς» οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν, εκ νέου, το συντομότερο δυνατό καθώς ήδη απολυμαίνονται οι χώροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέχρι στιγμής κρούσματα είναι έξι, μεταξύ των οποίων και νοσηλευτές ενώ έχουν ληφθεί κι άλλα δείγματα που έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.

Κορωνοϊός: Το ανοσοποιητικό επιτίθεται στον ασθενή- Καταιγίδα κυτταροκινών

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ