Σε μια εβδομάδα φθάνουν στην Ελλάδα τα εμβόλια της Pfizer για παιδιά

Τη μεθεπόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου φθάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια της Pfizer κατά του κορωνοϊού για παιδιά 5 με 11 ετών.

Τη μεθεπόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου φθάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια της Pfizer κατά του κορωνοϊού για παιδιά 5 με 11 ετών

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αυτό μετέδωσε το OPEN αποκαλύπτοντας ακόμη ότι η σχετική πλατφόρμα αναμένετια να έχει ανοίξει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός των παιδιών αυτής της ηλικίας.

Πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι πανευρωπαϊκά τα εμβόλια της Pfizer για τα παιδιά θα διανεμηθούν στις 13 Δεκεμβρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα παιδιά θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με Pfizer, μετά την έγκριση που έδωσε ο EMA, και η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικοι.

Το Νοέμβριο ο ΕΜΑ είχε δώσει πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 με 11 ετών με το σκεύασμα της Pfizer.

ΕΜΑ: «Πράσινο φως» για το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών

«Σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, η δόση του Comirnaty θα είναι χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείται σε άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών (10 mg σε σύγκριση με 30 mg). Όπως και στη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, χορηγείται σε δύο δόσεις στους μύες του άνω βραχίονα, με διαφορά τριών εβδομάδων», ανέφερε τότε η σχετική ανακοίνωση του ΕΜΑ.

Σε ότι αφορά τις παρενέργειες, η ανακοίνωση το ΕΜΑ, σημειώνε: «Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι παρόμοιες με εκείνες σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Περιλαμβάνουν πόνο στο σημείο της ένεσης, κόπωση, πονοκέφαλο, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, μυϊκό πόνο και ρίγη. Αυτές οι επιδράσεις είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται εντός λίγων ημερών από τον εμβολιασμό. Ως εκ τούτου, η CHMP κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη του Comirnaty σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων, ιδιαίτερα σε εκείνα με καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρού COVID-19».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ