Δημόσια ΥγείαΠροσλήψεις: Πώς κατανέμονται 6.230 μόνιμες θέσεις στην Υγεία

Προσλήψεις: Πώς κατανέμονται 6.230 μόνιμες θέσεις στην Υγεία

- Advertisement -

Σε τρεις κρίσιμους τομείς θα κατευθυνθούν μεγάλο μέρος των 39.415 μόνιμων και εποχικών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα το 2024, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό, με τις 6.230 μόνιμες θέσεις να κατευθύνοται στην Υγεία.

Σε τρεις κρίσιμους τομείς θα κατευθυνθούν μεγάλο μέρος των 39.415 μόνιμων και εποχικών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα το 2024, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό, με τις 6.230 μόνιμες θέσεις να κατευθύνοται στην Υγεία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσλήψεων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβασης μίσθωσης έργου ή ωριαίας αποζημίωσης, ανέρχονται σε 22.344 προσλήψεις, ενώ προβλέπεται η πλήρωση 17.008 θέσεων τακτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ), αλλά και 63 δικηγόρων-νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής αορίστου χρόνου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα της Υγείας.

Αναλυτικότερα, προβλέπονται 5.050 μόνιμες προσλήψεις λοιπού προσωπικού που θα γίνουν στο τομέα της Υγείας και 1.180 μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού θα γίνουν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Αγαπηδάκη: Αλλαγές στο ΕΣΥ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο βελτίωσης του προγράμματος του Προσωπικού Ιατρού.

Οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας στοχεύουν στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω της ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος, στο οποίο ενοποιούνται η δημόσια υγεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το νέο πλαίσιο αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της πρόσβασης, τη μείωση των ανισοτήτων, την προώθηση της υγείας και την πρόληψη, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως παραπομπή στο δευτεροβάθμιο σύστημα περίθαλψης και έχοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο την αναβάθμιση σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων προβλέπονται η δημιουργία νέας δεξαμενής πρόσληψης Προσωπικών Ιατρών, μέσω της παροχής οικονομικών κινήτρων στους γενικούς ιατρούς και τους παθολόγους, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και η διεξαγωγή πιλοτικού προγράμματος επαναπατρισμού γιατρών και παθολόγων.

Επιπλέον, προβλέπεται η πρόσληψη πρόσθετου διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την παροχή υποστήριξης σε όλους τους προσωπικούς γιατρούς.

Η διαδικασία των προσλήψεων

Οι προσλήψεις από το νέο έτος θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

  • προσλήψεις για ΠΕ και ΤΕ που θα καλυφθούν από τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό (λόγω του μικρού αριθμού επιτυχόντων θα εκδοθεί και μικρός αριθμός προκηρύξεων «Κ»)
  • 1.180 μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού θα γίνουν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
  • 5.050 μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν στο τομέα της Υγείας

Στο έγγραφο του ΥΠΕΣ καταγράφονται όλες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανά φορέα και ειδικότητα.

Δείτε εδώ αναλυτικά το έγγραφο

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ