Πλεύρης: 3.500 γιατροί στον θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού

Στην εξέλιξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε ανάρτηση του, παραθέτοντας αναλυτικά τα αριθμητικά στοιχεία, τα οποία προκύπτουν με την θέσπιση του.

Στην εξέλιξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε ανάρτηση του, παραθέτοντας αναλυτικά τα αριθμητικά στοιχεία, τα οποία προκύπτουν με την θέσπιση του.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, ο κ. Θάνος Πλεύρης τονίζοντας την σημαντικότητα του οικογενειακού γιατρού είπε χαρακτηριστικά πως «πρωτοβάθμια Υγεία δεν μπορεί να δομηθεί χωρίς γιατρό αναφοράς».

«Παραλάβαμε οικογενειακό γιατρό με 1,2 εκ πολίτες και κάτω από 1.000 γιατρούς και βάλαμε τις βάσεις με 3.500 γιατρούς, 5 εκ πολίτες και 2,4 εκ. τακτικά ραντεβού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο πως παρα τις δυσκολίες που κλήθηκε το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει, κατάφερε να ανταπεξέλθει με το παραπάνω.

Παρόλα αυτά όπως είπε «έχουμε δουλειά ακόμη, αλλά ο θεσμός είναι πλέον πραγματικότητα».

Πρωτοβάθμια Υγεία δεν μπορεί να δομηθεί χωρίς γιατρό αναφοράς.Παραλάβαμε οικογενειακό γιατρό με 1,2 εκ πολίτες και κάτω από 1.000 γιατρούς και βάλαμε τις βάσεις με 3.500 γιατρούς, 5 εκ πολίτες και 2,4 τακτικά ραντεβού.Έχουμε δουλειά ακόμη αλλά ο θεσμός είναι πλέον πραγματικότητα.

Πώς κάνετε αίτηση εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό

Η αίτηση εγγραφής σε οικογενειακό γιατρό γίνεται είτε ηλεκτρονικά είτε με μια επίσκεψη σε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Τοπική Μονάδα Υγείας – ΤΟΜΥ) ή σε συμβεβλημένο οικογενειακό γιατρό (παθολόγο, γενικό γιατρό, παιδίατρο).

Αναλυτικά:

H υποβολή αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, επιλέγοντας την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για Πολίτες» είτε απευθείας από το rdv.ehealthnet.gr.

Η είσοδος στο πληροφορικό σύστημα γίνεται με τους κωδικούς του taxisNET και η επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων, μπορείτε να επισκεφτείτε τον οικογενειακό γιατρό που έχετε επιλέξει, έχοντας μαζί σας την αίτηση εκτυπωμένη, φωτοαντίγραφο ταυτότητας και φωτοαντίγραφο εγγράφου απόδειξης της διεύθυνσης κατοικίας. Ο γιατρός αποδέχεται την αίτησή σας και ορίζεται ως οικογενειακός σας γιατρός.

Τέλος, λαμβάνετε το έγγραφο με όλα τα στοιχεία της εγγραφής σας, καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς σας με τους οποίους έχετε πρόσβαση στον ιατρικό σας φάκελο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ