Πέθανε βρέφος 52 ημερών με κορωνοϊό – Νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο

Έφυγε από τη ζωή βρέφος 52 ημερών που νοσούσε με κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο“.

Έφυγε από τη ζωή βρέφος 52 ημερών που νοσούσε με κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο“.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοριτσάκι το οποίο εισήχθη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο μόλις την ένατη ημέρα από τη γέννησή του. Ενώ, όπως τόνισε η κ. Γκάγκα στη σημερινή ενημέρωση, το βρέφος προέρχονταν από ανεμβολίστο περιβάλλον.

«Το ότι έχουμε μια περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε σημαία και να ανησυχούμε», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Οπως επιβεβαίωσε η κ. Γκάγκα, το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και εισήχθη στο Ιπποκράτειο σε βαριά κατάσταση στις 12 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε: «Έχουμε αύξηση νοσηλειών των παιδιών αλλά έχουμε ταχύτερη έξοδο. Συνεπώς αθροιστικά, κάθε μέρα αν πάρεις φωτογραφία του πόσα παιδιά νοσηλεύονται, δεν έχουμε σημαντική αύξηση, απλώς έχουμε πιο πολλές εισαγωγές παιδιών που πάνε σπίτι τους όμως.

Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε αυτό που αναφέρεται στη Ν. Υόρκη ή στο Λονδίνο που έχουμε διπλασιασμό ή πενταπλασιαμό των εισαγωγών».

To βρέφος αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειασθεί η διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ νεογνών του “Ιπποκράτειου”, όπου και παρέμεινε περίπου για 30 ημέρες, χωρίς δυστυχώς να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Η μητέρα του νόσησε και εκείνη με COVID-19, αλλά εμφάνισε ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε η νοσηλεία της.

Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι δεν είχε γεννηθεί πρόωρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ