Παγώνη: Θα αυξηθούν τα κρούσματα γρίπης τον Ιανουάριο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και μόνος σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και μόνος σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα πρώτα κρούσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη από το Νοέμβρη, ενώ το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, καθώς αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, όπως δήλωσε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παγώνη για ελλείψεις φαρμάκων

Η κ. Παγώνη σημείωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ξεχάσει τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού, γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων, ανακοίνωσε ότι μετά τις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι καταγραφές στις αποθήκες, θα σταματήσουν οι εξαγωγές φαρμάκων ενώ προτεραιότητα αποτελεί η καταγραφή ελλείψεων στα νοσοκομεία.

Έκκληση έκανε η Ματίνα Παγώνη και στους γονείς να μην πανικοβάλλονται, συμβουλεύοντάς τους πως αν δεν βρίσκουν αντιπυρετικά για τα παιδιά τους, η καλύτερη λύση είναι η άμεση διακομιδή τους σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Τέλος σχετικά με το Covid-19 και την Κίνα τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει έντονη ροή τουριστών από την Κίνα, ενώ για ενδεχόμενο επαναληπτικής δόσης αρμόδια για την ενημέρωση των πολιτών είναι η επιτροπή εμβολίου, όπως ανέφερε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ