Μπουρλά: Νέο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον σε 100 ημέρες

Στην ετοιμότητα που υπάρχει για νέο «εμβόλιο στη παραλλαγή (Όμικρον) σε 100 μέρες, εάν χρειαστεί» αναφέρθηκε ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, μέσω αναρτήσεών του στο Twitter.

Στην ετοιμότητα που υπάρχει για νέο «εμβόλιο για τη παραλλαγή (Όμικρον) σε 100 μέρες, εάν χρειαστεί» αναφέρθηκε ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, μέσω αναρτήσεών του στο Twitter. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή όπως η Ομικρον. Από μελέτες των παραλλαγών Βήτα και Δέλτα, μπορούμε να αναπτύξουμε και να παράγουμε παραλλαγές του εμβολίου μας σε 100 ημέρες, αν χρειαστεί, και υπόκεινται σε ρυθμιστική έγκριση», έγραψε στο Twitter.

Ωστόσο, στη συνέχεια εκτίμησε ότι «πιστεύουμε πως η καλύτερη προστασία έναντι της εξάπλωσης της παραλλαγής Ομικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι να εμβολιαστούν πλήρως και να ενισχυθούν όλα τα άτομα, όπως συνιστάται».

Επίσης, ο Αλμπερτ Μπουρλά τόνισε πως «αν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η από του στόματος αντιιική θεραπεία μας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και τώρα αναμένουμε ότι μπορούμε να παραδώσουμε 80 εκατομμύρια θεραπευτικά προγράμματα, από την αρχική μας εκτίμηση για 50 εκατομμύρια. Προχωρώντας, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον αγώνα μας».

Αποτελεσματικό και το χάπι της Pfizer κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Μπουρλά, περί 80.000.000 δόσεις του πειραματικού της αντιιικού φαρμάκου για τον κορωνοϊό προσδοκά να παράγει η φαρμακοβιομηχανία Pfizer περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 50.000.000.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.

«Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις, χάρη στη μονάδα παραγωγής μας», δήλωσε χθες ο κ. Μπουρλά.

Ο Μπουρλά είπε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως το φάρμακο, που έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την παραλλαγή ‘Ομικρον. Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή τις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα, μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ