Δημόσια ΥγείαΜητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία ως πρόβλημα υγείας

Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία ως πρόβλημα υγείας

- Advertisement -

Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας» που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας» που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού
 • Προσωπικό μου όραμα μεταφράζεται στην πράξη
 • Εδώ και χρόνια με προβληματίζει το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας
 • Μία στατιστική που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας υπόψη είναι πως ένα παχύσαρκο παιδί μπορεί να γίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας είναι θέμα υγείας και όχι εμφάνισης
 • η παχυσαρκία είναι ένα μεγάλο βάρος που κάνει δύσκολη τη ζωή σας και μπορεί να την κάνει ακόμα πιο δύσκολη στη συνέχεια
 • Σε πολλά επίπεδα το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας
 • Τα τρόφιμα που είναι τα λιγότερο υγιεινά είναι τα πιο εύκολα και συνήθως τα πιο φθηνά πρέπει να εκπαιδεύσουμε εσάς τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή
 • Δεν έχουμε εμείς την ενημέρωση που πρέπει να έχετε για το τι σημαίνει να τρώτε υγιεινά
 • Το πρόβλημα έχει να κάνει με το τι τρώμε και με το αν αθλούμαστε
 • Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε και τους γονείς σας για την υγιεινή διατροφή
 • Θυμάμαι τη μητέρα μου όταν ήμουν μικρός να μου λέει όλη την ώρα «φάε παιδί μου». Πόσες φορές δεν την έχουμε ακούσει αυτή την κουβέντα
 • Συγχαρητήρια θερμά στο υπουργείο Υγείας για το πρόγραμμα, ευχαριστούμε θερμά και την Unicef
 • Το πρόγραμμα υλοποιείται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης
Ολόκληρη η ομιλία Μητσοτάκη

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ένα προσωπικό μου όραμα μεταφράζεται σε πράξη. Εδώ και πολλά χρόνια με απασχολούσε έντονα το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας. Θυμάμαι κάθε φορά που πήγαινα σε παρελάσεις έβλεπα, οπτικοποιούσα το πρόβλημα, έβλεπα πολλά παιδιά τα οποία ήταν παχύσαρκα. Και βέβαια μια στατιστική που πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας έχει να κάνει με την πραγματικότητα ότι ένα παχύσαρκο παιδί είναι πολύ πιθανό να γίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας».

«Αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία ως ένα πρόβλημα υγείας, όχι ως κάτι που έχει να κάνει με την εμφάνιση. Αγαπάμε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους, δεν κάνουμε καμία διάκριση, όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι η παχυσαρκία είναι ένα μεγάλο βάρος. Δυσκολεύει τη ζωή των παιδιών και αν δεν αντιμετωπισθεί στα παιδικά χρόνια ενδεχομένως να την κάνει ακόμη δυσκολότερη όταν μεγαλώσουν» πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα της Unicef

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε «μπορέσαμε με την στήριξη του υπουργείου και με την μεγάλη προσωπική προσπάθεια της Ειρήνης Αγαπηδάκη να φτιάξουμε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας σε συνεργασία με την Unicef». «Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχει τρέξει η Unicef μαζί με κράτος μέλος της οργάνωσης, ένα πρόγραμμα το οποίο εκτείνεται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, αναγνωρίζοντας εξαρχής ότι η παχυσαρκία ενός παιδιού δεν είναι επιλογή είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνει. Συχνά τα τρόφιμα εκείνα που είναι λιγότερο υγιεινά είναι τα πιο εύκολα, συχνά είναι και τα πιο φθηνά. ‘Αρα είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της παιδικής παχυσαρκίας και των εισοδημάτων του νοικοκυριού μέσα στο οποίο μεγαλώνουν» σημείωσε.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αυτό που ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και είναι μέρος του σχεδίου Ελλάδα 2.0.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ