Κυριακίδου -Ελλείψεις φαρμάκων: Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις

Πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων προανήγγειλε η επίτροπος Yγείας, Στέλλα Κυριακίδου, για το ζήτημα των ελλείψεων στα φάρμακα.

Πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων προανήγγειλε η επίτροπος Yγείας, Στέλλα Κυριακίδου, για το ζήτημα των ελλείψεων στα φάρμακα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως, μάλιστα, δήλωσε η κ. Κυριακίδου μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, στους επόμενους 1-2 μήνες «προχωρούμε με μια νέα φαρμακευτική στρατηγική».

«Δεν αποτελεί μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Βρισκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στα άλλα κράτη-μέλη. Υπάρχει ομάδα εργασίας που εντοπίζει τις ελλείψεις. Είναι προτεραιότητά μας όλοι οι ασθενείς, ανεξαρτήτως» τόνισε η κ.Κυριακίδου για τις ελλείψεις φαρμάκων.

Συντονισμών κρατών – μελών 

Όσον αφορά στο θέμα του κορωνοϊού η Ευρωπαία Επίτροπος είπε τα εξής: «Χρειάζεται αποφασιστικότητα και συντονισμός από τα κράτη-μέλη.

«Η μετάλλαξη των ΗΠΑ υπάρχει ήδη και στην ΕΕ. Το πρόβλημα με την Κίνα είναι ότι δεν έχουμε εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση εκεί, όπως έχει επισημάνει άλλωστε και ο ΠΟΥ» πρόσθεσε.

«Θέλω να ζητήσω από τους πολίτες να προχωρήσουν στην ενισχυτική τους δόση εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού», κατέληξε η κ. Κυριακίδου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ