Κοτανίδου: Ένα στα δύο κρεβάτια στην Αττική κατειλημμένο στις ΜΕΘ

Στο 45-50% ανέρχεται η πληρότητα των κρεβατιών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτριας Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

Στο 45-50% ανέρχεται η πληρότητα των κρεβατιών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτριας Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όλη η υπόλοιπη Ελλάδα είναι πολύ άνετη σε ό,τι αφορά τα κρεβάτια, διευκρίνισε η καθηγήτρια, κ. Κοτανίδου με τα κατειλημμένα να φτάνουν το 20%.

Σύμφωνα με την ειδικό, η Αττική δεν βρίσκεται ακόμη σε οριακό σημείο όσον αφορά τα κρεβάτια των ΜΕΘ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε οριακό επίπεδο τα επόμενα 24ωρα

«Εάν συνεχίσει η αύξηση των διασωληνωμένων με τους ρυθμούς που βλέπουμε τώρα υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως γίνεται εντούτοις προσπάθεια να ελεγχθεί το ενδεχόμενο, ανοίγοντας ενδεχομένως περισσότερα κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοιό.

Για το ενδεχόμενο να επιβληθεί η μάσκα σε όλους τους χώρους η κ. Κοτανίδου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι στιγμής συζητηθεί. Χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Η επιτροπή κάνει προτάσεις αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση, τόνισε.

Παράλληλα υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα ανάγκης σκληρότερων μέτρων. Όμως πρέπει να γίνει αυστηρή και συνειδητοποιημένη συμμόρφωση στα μέτρα που βρίσκονται εν ισχύ.

Κοτανίδου: Τα μέτρα επαρκούν, πρέπει να τηρηθούν

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, η κυρία Κοτανίδου τόνισε ότι είναι επαρκή, όμως πρέπει να τηρούνται. Συγκεκριμένα για τις μάσκες είπε ότι δεν έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής η καθολική χρήση τους, δηλαδή και σε εξωτερικούς χώρους, δίχως ωστόσο να το αποκλείσει. Σε εκείνο το σημείο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή κάνει προτάσεις αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας, νωρίτερα, στον ΑΝΤ1, η κ. Αναστασία Κοτανίδου μίλησε και για τα σχολεία επισημαίνοντας ότι «στις καταλήψεις δεν τηρείται κανένα μέτρο, τα παιδιά είναι όλα μαζί».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ