Δημόσια ΥγείαΚορωνοϊός: Υπερβολικά υψηλός ο αριθμός των θανάτων

Κορωνοϊός: Υπερβολικά υψηλός ο αριθμός των θανάτων

- Advertisement -

Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον. Αντίθετα, μετρώντας τα κρούσματα από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουμε μια μείωση».

Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «έχουμε φτάσει να έχουμε κάτι λιγότερο από 800 εισαγωγές, ενώ είχαμε πάνω από 1.000 πριν 2-3 εβδομάδες».

Ωστόσο, ο κ. Βασιλακόπουλος έκρουσε καμπανάκι για τον αριθμό των νεκρών, ο οποίος συνεχίζει να είναι υπερβολικά υψηλός. «Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό είναι ότι συνεχίζουμε να έχουμε έναν αριθμό θανάτων, 50 την εβδομάδα κατά μέσο όρο, ο οποίος είναι υπερβολικά υψηλός», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σημαντικός ο εμβολιασμός και τα τεστ

«Για να μειώσουμε λοιπόν αυτό το αδικαιολόγητο αριθμό θανάτων πρέπει να κάνουμε δύο ταυτόχρονα πράγματα», συνέχισε ο καθηγητής, εξηγώντας πως «πρέπει να εμβολιαστούμε με το εμβόλιο, το οποίο καλύπτει πολύ καλά τις παραλλαγές που κυκλοφορούν τώρα στη χώρα μας και να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ που κάνουμε όταν έχουμε συμπτώματα ή όταν έχουμε κάποιο περιστατικό στο περιβάλλον μας».

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως αν είμαστε νέοι θα πρέπει να τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά μας για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τους φίλους μας, ενώ αν είμαστε ηλικιωμένοι ή ανήκουμε στις ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουμε υποκείμενα νοσήματα, θα απευθυνθούμε στον γιατρό μας, ο οποίο θα κάνει αίτηση και θα μας χορηγηθούν έγκαιρα αντιικά φάρμακα.

«Το κοξάκι αφορά κυρίως τα παιδιά»

Αναφορικά με τον ιό κοξάκι, σημείωσε πως «είναι κυρίως ένας ιός που αφορά τα παιδιά» ενώ για Λάρισα και Πύργο που σημειώθηκαν περισσότερα κρούσματα είπε πως «πρόκειται για ένα τοπικό φαινόμενο που επιτηρήθηκε φέτος, εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που συνέβη στη Θεσσαλία, υπήρξε αυξημένη επαγρύπνηση και διαγνώστηκαν κάποια περιστατικά τα οποία άλλες χρονιές δεν θα είχαν διαγνωστεί, οπότε δεν μπορεί να γίνει και σύγκριση. Πάντα υπάρχει ο ιός στα παιδάκια, συνήθως στις μικρές ηλικίες κάτω από 6» χαρακτηρίζοντας το αυτιόμενο νόσημα, το οποίο κάνει συμπτώματα από το γαστρεντερικό, κάνει και από το ανώτερο αναπνευστικό».

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως αν νοσηλευτεί κάποιο παιδάκι είναι για λόγους αφυδάτωσης, δηλαδή αδυναμίας λήψης τροφής, και όχι κάτι που να ανησυχεί τους γονείς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ