Κίνα: Οι θάνατοι από Covid-19 θα φθάσουν τους 36.000 ημερησίως

Έως 36.000 θανάτους από Covid-19 την ημέρα πιθανώς να καταγράψει η Κίνα στη διάρκεια των γιορτών για το Σεληνιακό Νέο Έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αναθεωρημένης ανάλυσης της μεγαλύτερης έξαρσης της πανδημίας που έχει ζήσει μέχρι τώρα ο πλανήτης.

Έως 36.000 θανάτους από Covid-19 την ημέρα πιθανώς να καταγράψει η Κίνα στη διάρκεια των γιορτών για το Σεληνιακό Νέο Έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αναθεωρημένης ανάλυσης της μεγαλύτερης έξαρσης της πανδημίας που έχει ζήσει μέχρι τώρα ο πλανήτης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η βρετανική ανεξάρτητη εταιρεία παροχής δεδομένων υγείας Airfinity αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της της 29ης Δεκεμβρίου προσθέτοντας 11.000 νεκρούς ημερησίως στην Κίνα, ένα άλμα που δείχνει την διάσταση που έχει πάρει η υγεινομική κρίση και την έλλειψη σαφούς πληροφόρησης αναφορικά με το πώς εξαπλώνεται στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Η αναθεώρηση της εκτίμησης για τον ημερήσιο αριθμό των νεκρών την περίοδο των γιορτών βασίζεται σε δεδομένα από επαρχίες της Κίνας σε συνδυασμό με ποσοστά που καταγράφηκαν σε άλλες χώρες που είχαν υιοθετήσει πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι του κορωνοϊού αφότου ήραν για πρώτη φορά τα περιοριστικά μέτρα.

Η Κίνα πιθανώς θα βιώσει ένα «μακρύτερο, σφοδρότερο κύμα της Covid-19, παρά κορυφώσεις και πτώσεις της καμπύλης καθώς η περίοδος των γιορτών για το Σεληνιακό Νέο Έτος, που συνοδεύεται από τις μετακινήσεις εκατομμυρίων ταξιδιωτών, τροφοδοτεί υψηλά ποσοστά μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με την ανάλυση της Airfinity.

Επιβάρυνση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης

«Η πρόβλεψή μας αναμένει μια σημαντική επιβάρυνση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Κίνας για το επόμενο δεκαπενθήμερο», δήλωσε ο Ματ Λίνλεϊ, διευθυντής αναλύσεων της Airfinity. «Είναι πιθανό πολλοί ασθενείς, που θα μπορούσαν να θεραπευτούν, να πεθάνουν λόγω κατάμεστων νοσοκομείων και έλλειψης περίθαλψης». Η Airfinity εκτιμά ότι οι σωρευτικοί θάνατοι από την Covid-19 στην Κίνα ανέρχονται σε 608.000 από τον Δεκέμβριο. Επίσημα, η Κίνα ανέφερε σχεδόν 60.000 θανάτους που σχετίζονται με την Covid-19 νοσηλευόμενων ασθενών τις πρώτες πέντε εβδομάδες της τρέχουσας επιδημίας.

Οι άνθρωποι στην Κίνα μπορούν φέτος να ταξιδεύουν ελεύθερα για τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους, τις σημαντικότερες της χώρας, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των ταξιδιών κατά την περίοδο των διακοπών θα φτάσει τα 2,1 δισεκατομμύρια φέτος – διπλάσιος από πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να είναι μόλις 70% του επιπέδου που παρατηρήθηκε το 2019 στην Κίνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ