Καπραβέλος: Η πανδημία έχει ξεφύγει – Έχουμε τρεις νεκρούς κάθε ώρα

Για την πορεία του κορωνοϊού και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο διευθυντής β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Για την πορεία του κορωνοϊού και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο διευθυντής β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Οι τελευταίες εφημερίες είναι τραγικές, δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον μεγάλο αριθμό των εισαγωγών, δεν έχουμε εξιτήρια» τόνισε.

«Μας έχει ξεφύγει για ακόμη μια φορά η πανδημία» είπε ο διευθυντής β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου εξηγώντας: «Η πανδημία έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, δεν το περιμέναμε κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος και πιέζονται αφόρητα τα νοσοκομεία» δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Καπραβέλος.

«Πρέπει να στραφούμε σε πολλά τεστ και όχι σε περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας. Έχουμε φτάσει σε μια κόπωση που κάνουμε χαρακίρι» υπογράμμισε.

«Είναι φρίκη, εικόνες τριτοκοσμικές ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο»
Μιλώντας για την κατάσταση στα νοσοκομεία, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς κάθε ώρα.

«Θα φτάσουμε σε σημείο να μην βλέπουμε ”φως” στο τούνελ. Η εικόνα της πατρίδας μας είναι κατά κόκκινη. θα καταστραφούμε σαν χώρα» δήλωσε.

«Δεν ξέρω πού θα φτάσει η κορύφωση του τρίτου κύματος, έτσι όπως τα βλέπουμε θα φτάσουμε τους 900 με 1.000 διασωληνωμένους τέλος Απριλίου» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική τουρισμού με αυτή την εικόνα.

Σωστή ιχνηλάτηση..

«Αν δεν ήταν οι εμβολιασμοί το τρίτο κύμα θα είχε τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά του δεύτερου» διευκρίνισε, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για περισσότερα τεστ.

«Πρέπει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση και να τους απομονώσουμε» συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας θετικό μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά.

«Χάνουμε ανθρώπους» είπε και πρόσθεσε: «Αν το κάναμε από τον Ιανουάριο, δεν θα είχαμε αυτό το τρίτο κύμα. Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση ελέγχου της πανδημίας».

Φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα περιστατικά covid και οι ηλικίες που ταλαιπωρούνται είναι μεταξύ 40 και 65.

«Εάν δεν είχαμε εμβολιαστεί θα είχαμε πάνω από 150 με 200 νεκρούς την ημέρα» διαμήνυσε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ