Ιταλός νόσησε ταυτόχρονα από Covid-19, ευλογιά πιθήκων και HIV

Ένας Ιταλός διαγνώστηκε με HIV, Covid-19 και ευλογιά των πιθήκων ταυτόχρονα, ωστόσο τα ξεπέρασε… όλα.

Ένας Ιταλός διαγνώστηκε με HIV, Covid-19 και ευλογιά των πιθήκων ταυτόχρονα, ωστόσο τα ξεπέρασε... όλα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση διεθνώς με νόσηση και των τριών αυτών ασθενειών, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Journal of Infection».

Σύμφωνα με το άρθρο, ο 36χρονος τον περασμένο Ιούνιο βρισκόταν για διακοπές στην Ισπανία, όπου, όπως δήλωσε, «είχε σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες χωρίς προφυλακτικό». Εκεί, ανέπτυξε συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, ξηρολαιμία, κούραση και πονοκέφαλο. Το τεστ για Covid-19 ήταν θετικό.

Στη συνέχεια, ωστόσο, εμφανίστηκε ένα εξάνθημα στο αριστερό του χέρι, όμοιο με το σύμπτωμα της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ τις επόμενες ημέρες τα εξανθήματα επεκτάθηκαν στο σώμα. Ο άνδρας νοσηλεύθηκε και κατά τις αιματολογικές εξετάσεις φάνηκε ότι είναι θετικός και στον HIV.

Παρά τον συνδυασμό αυτών των θανατηφόρων ασθενειών, ο 36χρονος ανάρρωσε πολύ γρήγορα, ενώ εξαφανίστηκαν και τα εξανθήματα.

Οι γιατροί, λόγω της σπανιότητας της περίπτωσης, απέφυγαν να αναφέρουν αν ο συνδυασμός αυτών των ασθενειών δρα σωρευτικά αρνητικά στην υγεία του ασθενούς.

Το άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό καταλήγει πάντως ότι οι γιατροί θα πρέπει να προσέχουν για τυχόν συνύπαρξη των συμπτωμάτων των δύο ασθενειών -covid-19 και ασθένεια των πιθήκων- καθώς και να λαμβάνουν το ιστορικό των «σεξουαλικών συνηθειών» και των πρόσφατων ταξιδιών των ασθενών.

Εάν κάποιος είναι θετικός στην ευλογιά των πιθήκων, συνιστάται ο έλεγχος για όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αναφέρεται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ