Φαρμακεία: Πώς θα συμμετέχουν στον εμβολιασμό του κορωνοϊού

Επικουρικό ρόλο αναλαμβάνουν τα φαρμακεία στη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς αποδέχθηκαν την πρόταση του υπουργείου Υγείας για να στηρίξουν το εγχείρημα του εθνικού εμβολιασμού για την Covid-19.

Επικουρικό ρόλο αναλαμβάνουν τα φαρμακεία στη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς αποδέχθηκαν την πρόταση του υπουργείου Υγείας για να στηρίξουν το εγχείρημα του εθνικού εμβολιασμού για την Covid-19

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Την ενημέρωση του κοινού, αλλά και βοήθεια στην οργάνωση των ραντεβού για τον εμβολιασμό αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στην εθνική προσπάθεια για τον εμβολιασμό της Covid-19, καθώς η Ομοσπονδία αποδέχθηκε τη Δευτέρα την πρόταση του υπουργείου Υγείας.

Με την έλευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στη χώρα μας:
  • 1. Τα Φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού
  • 2. Ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δυο δόσεις
  • 3. θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

«Σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα για τη Δημόσια Υγεία, οι φαρμακοποιοί που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται νύχτα και μέρα στο πλευρό των συμπολιτών μας, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς.

«Είμαστε στο πλευρό των πρεσβευτών του εμβολιασμού και όχι των αρνητών, ώστε η πατρίδα μας να. ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο και να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα. Παράλληλα εμείς οι φαρμακοποιοί οικοδομούμε με σταθερές θεσμικές κατακτήσεις το μέλλον του. φαρμακευτικού επαγγέλματος και της επιστήμης μας στην υπηρεσία των συμπολιτών μας»

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και επικαιροποίησης των γνώσεων των φαρμακοποιών. Το πρόγραμμα αφορά τον επικείμενο εμβολιασμό από το Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) του ΠΦΣ. Μέσω αυτού έχουν γίνει εκατοντάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ