Εξαδάκτυλος: Αλλάζει το πρωτόκολλο για τα σχολεία – Νέα δεδομένα

Στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καθώς και στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καθώς και στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως «θα συνεχίσουμε να έχουμε πολλά κρούσματα. Αυτή είναι η Όμικρον, έτσι είναι η εξέλιξή της, θα μας απασχολήσει και τις επόμενες εβδομάδες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως χαρακτηριστικό της μετάλλαξης Όμικρον είναι τα πολλά κρούσματα αλλά όχι οι πολύ βαριές νοσήσεις που έφερε η Δέλτα.

Ερωτηθείς για το ποιοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά το επόμενο διάστημα, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως οι ανεμβολίαστοι, άνω των 50 είναι οι άνθρωποι που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. «Εκεί περιμένουμε να έχουμε βαριές νοσήσεις, αν θα έχουμε», τόνισε, επισημαίνοντας ωστόσο, πως η Όμικρον εκδηλώνεται πιο γρήγορα και υπάρχει μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία λόγω αυτής.

Επίσης, αναφορικά με τα σχολεία, εξήγησε πως «θα αλλάξει το πρωτόκολλο διαχείρισης σίγουρα γιατί είναι διαφορετικά τα δεδομένα του ιού», υπογραμμίζοντας πως «η διάθεση όλων είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά».

«Όσοι επηρέασαν αρνητικά ανθρώπους για τον εμβολιασμό, να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να κοιτάξουν και την ψυχή τους. Αν οι άνθρωποι που χάσαμε μέσα στο φθινόπωρο ήταν εμβολιασμένοι, θα ήταν πολύ διαφορετικοί οι αριθμοί. Χάσαμε ανθρώπους άδικα», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ