ΕΟΠΥΥ: Συνταγογράφηση ειδικών θεραπειών από παιδιάτρους

Τη δυνατότητα σε όλους τους Παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες, δίνει ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ευχαριστήρια επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Τη δυνατότητα σε όλους τους Παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες, δίνει ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ευχαριστήρια επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, δείχνει την ικανοποίηση της, μέσα από την ευχαριστήρια επιστολή της προς το γραφείο της διοικήτριας ΕΟΠΥΥ, κα Καρποδίνη, μετά την απόφαση του Οργανισμού για την πρόσφατη αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που δίνει πλέον τη δυνατότητα σε όλους τους Παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση) σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμη Διοικήτρια κ. Καρποδίνη

Με την παρουσα επιστολη θα θελαμε να χαιρετίσουμε την πρόσφατη αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση) σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

Η αλλαγή αυτή εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση αυτών των παιδιών στις θεραπείες τους, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους αναμονής που ίσχυαν μέχρι σήμερα και έφταναν εώς τα τρία έτη στα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι δε γνωστό πως η καθυστέρηση στην πρόσβαση των εν λόγω θεραπειών μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά αυτά να χάσουν την ευκαιρία της έγκαιρης παρέμβασης με αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους αλλά και την ακαδημαϊκή τους πορεία.

Η αλλαγή αυτή, που αποτελούσε αίτημα χρόνων των γονέων παιδιών που υποβάλλονται σε ειδικές θεραπείες, εναρμονίζει την πρακτική της χώρας μας με αυτή των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Ο πρόεδρος Κώστας Νταλούκας, ο Γραμματέας Γιάννης Ρίτσας»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ