Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα -Αρνητική πρωτιά

Αρνητική πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έναν στους τρεις ανήλικους να είναι παχύσαρκοι.

Αρνητική πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έναν στους τρεις ανήλικους να είναι παχύσαρκοι.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εκεί, όπου η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη είναι στους ενήλικες, με το ποσοστό των υπέρβαρων να φθάνει στο 63%.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της τελευταίας έρευνας της “διαΝΕΟσις” σχετικά με την παχυσαρκία στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία της έρευνας είναι αποκαρδιωτικά σχετικά με την παιδική παχυσαρκία, αφού όπως προκύπτει από την έρευνα τρεις στους τέσσερις γονείς αρνούνται ότι έχουν υπέρβαρα παιδιά.

Συνολικά, το 63% των Ελλήνων, ηλικίας άνω των 18 ετών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Τρεις στους τέσσερις γονείς αρνούνται ότι έχουν υπέρβαρα παιδιά

Επίσης, στα 3/4 των ελληνικών οικογενειών τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος. Την ίδια στιγμή σε μία στις τέσσερις οικογένειες, και οι δύο γονείς είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Στα παιδιά, ηλικίας 10-12 ετών, στην Ελλάδα το ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας φτάνει το 41,2%.

Σημειώνεται ότι μόλις 1 στους 4 στην Ελλάδα καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά στις προτεινόμενες ποσότητες, ενώ το 68% των Ελλήνων ενηλίκων δεν γυμνάζονται καθόλου και δεν ασχολούνται με κανένα άθλημα.

Σημειώνεται ότι μόλις 1 στους 4 στην Ελλάδα καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά στις προτεινόμενες ποσότητες, ενώ το 68% των Ελλήνων ενηλίκων δεν γυμνάζονται καθόλου και δεν ασχολούνται με κανένα άθλημα.

Η παχυσαρκία εκτός από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλεί, επηρεάζοντας παράλληλα την ψυχική υγεία, επιβαρύνει και το Σύστημα Υγείας. Στην έρευνα της διαΝΕΟσις παρουσιάζονται στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία από το 2019 στην παχυσαρκία οφείλεται το 9% των ετήσιων δαπανών υγείας στην Ελλάδα. Επιπλέον, το ετήσιο ΑΕΠ στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2020-2050 θα είναι 3% μικρότερο απ’ ό,τι θα ήταν αν δεν υπήρχαν οι οικονομικές συνέπειες της παχυσαρκίας.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία σαράντα χρόνια το πρόβλημα της παχυσαρκίας στον πλανήτη έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Το 2016 συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως ήταν υπέρβαροι και 650 εκατομμύρια ήταν παχύσαρκοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ