ΕΑΕ: Μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας για τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, στην οποία φέρεται να συμμετέχουν τόσο υγειονομικοί της χώρας όσο και απλοί πολίτες, και αναμένει από την πολιτεία να επιδείξει μηδενική ανοχή σε όσους αποδειχθεί ότι συμμετείχαν σε ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των χρονιών ασθενών και εν γένει του κοινωνικού συνόλου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου και τα επίσημα στοιχεία της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας παραμένουν ανησυχητικά, καθώς οι μεταλλάξεις του ιού διαφοροποιούν διαρκώς τα δεδομένα και ανατροφοδοτούν την πανδημία, ακόμα και εκεί που η εμβολιαστική κάλυψη είναι ικανοποιητική. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.060 θάνατοι. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία (95,4%) πρόκειται για άτομα με χρόνιες παθήσεις ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η εμπειρία των προηγούμενων μηνών έχει δείξει πως το Σύστημα Υγείας της χώρας μας έχει πεπερασμένες δυνάμεις και ενόψει και του χειμώνα που έρχεται πιθανόν να δοκιμαστούν ξανά τα όρια και οι αντοχές του. Στη μάχη αυτή, τα μοναδικά όπλα που διαθέτουμε είναι τα μέτρα αποστασιοποίησης και πρόληψης της διάδοσης του κορονοιού, η τακτική (βάσει των οδηγιών της Επιτροπής) εξέταση και φυσικά ο εμβολιασμός οποίος πλέον προβλέπεται και για τα παιδιά από 12 ετών.

Καταπάτηση κάθε έννοιας υπευθυνότητας

Τούτων δοθέντων, θεωρούμε ανεπίτρεπτο επαγγελματίες υγείας να καταπατούν κάθε έννοια υπευθυνότητας και ευσυνειδησίας με την οποία οφείλουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, συμμετέχοντας σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των χρονίως πασχόντων αλλά και την δημόσια υγεία εν γένει. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες οι οποίες εκτός όλων των άλλων αμαυρώνουν το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και υπερβαίνει εαυτόν για να ανταποκριθεί στις πρωτοφανείς ανάγκες της πανδημίας.

Η αυστηρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης πρέπει να είναι παραδειγματική. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και όσοι σκέφτονται να το πράξουν θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κυρώσεις θα είναι βαρύτατες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ