Δημόσια ΥγείαΑγαπηδάκη: 2 κρούσματα σαλμονέλας στην περιοχή της Θεσσαλίας

Αγαπηδάκη: 2 κρούσματα σαλμονέλας στην περιοχή της Θεσσαλίας

- Advertisement -

Δύο κρούσματα σαλμονέλας, 53 νέα γαστρεντερίτιδας και 66 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού καταγράφηκαν στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, σχετικά με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης και των δράσεων αντιμετώπισης προβλημάτων και θωράκισης της δημόσιας υγείας.

Αγαπηδάκη: Δύο κρούσματα σαλμονέλας, 53 νέα γαστρεντερίτιδας και 66 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού καταγράφηκαν στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα
Ειρήνη Αγαπηδάκη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

Όπως είπε η κυρία Αγαπηδάκη, έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα σαλμονέλας στη Θεσσαλία, ενώ επίσης έχουν καταγραφεί 53 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 66 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 234 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 254 που αφορούν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Συρροή κρουσμάτων

Παράλληλα καταγράφηκε μια μικρή συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Σκιάθο που σήμερα, με 12 ενεργά περιστατικά, βαίνει μειούμενη και δεν σχετίζεται ως φαίνεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αντίστοιχη περίπτωση συρροής κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας υπήρξε στην περιοχή των Σοφάδων με επτά νέες δηλώσεις σήμερα. Η αύξηση αυτή είναι υπό διερεύνηση και δεν παρατηρείται καμία άλλη συρροή στις πληγείσες περιοχές.

Οσον αφορά τις νοσηλείες για γαστρεντερίτιδα, έχουμε πέντε νέες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τρεις στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Το σύνολο των νοσηλευομένων συμπολιτών μας στις δομές υγείας σε όλη την περιοχή είναι σήμερα 15.

Αντίστοιχα, όσον αφορά τις λοιμώξεις αναπνευστικούμε, έχουμε 7 νέες νοσηλείες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και μια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ενώ το σύνολο ανέρχεται σε 13.

Την ίδια στιγμή, ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση παραμένει προς το παρόν το νερό στον Βόλο, όπως ανακοίνωσε η κυρία Αγαπηδάκη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι πολίτες, όπως είπε, να εξακολουθήσουν να τηρούν τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Σημείωσε ότι στον Βόλο το δίκτυο έχει βελτιωθεί σημαντικά, γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση στις γεωτρήσεις με περαιτέρω οδηγίες και την οριοθέτηση των περιοχών που υδροδοτούνται από αυτές, ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση και να δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες το νερό να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπινη χρήση αλλά και για όλες τις καθημερινές εργασίες.

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το νερό στο Δήμο Νοτίου Πηλίου παραμένει ακατάλληλο, στο Δήμο Αλμυρού κατάλληλο, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου κατάλληλο, στο Δήμο Παλαμά ακατάλληλο, στο Δήμο Σοφάδων ακατάλληλο, στο Δήμο Καρδίτσας κατάλληλο, στο Δήμο Μουζακίου κατάλληλο, στο Δήμο λίμνης Πλαστήρα ακατάλληλο, στο Δήμο Λάρισας κατάλληλο, στο Δήμο Ελασσόνας κατάλληλο, στο Δήμο Φαρσάλων ακατάλληλο, στο Δήμο Τυρνάβου κατάλληλο, στο Δήμο Κιλελέρ ακατάλληλο, στο Δήμο Αγιάς κατάλληλο, στο Δήμο Μετέωρων κατάλληλο από τις γεωτρήσεις και στο Δήμο Φαρκαδόνας ακατάλληλο.

Στο Δήμο Τεμπών το νερό είναι κατάλληλο, εκτός από τις περιοχές Νέσωνος, Μακρυχωρίου, Γόνων, Κάτω Ολύμπου και την ιστορική κοινότητα Αμπελακίων που είναι ακατάλληλο.

Το νερό στο Δήμο Τρικκαίων παραμένει κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Προδρόμου, Πρίνου, Πλάτανου Ψυλοπάροικου, Γοργώγύρη, Γενέση, Αρδάνι, Παλαιοπύργου και Ράξα όπου παραμένει ακατάλληλο.

Στο Δήμο Πύλης το νερό είναι ακατάλληλο εκτός από τις περιοχές Φιλύρας Ελευθεροχωρίου Φύκης, Μουριάς, Αγίου Βησσαρίωνος, Δροσερού, Πηγής, Πύλης, Παλαιομονάστηρο, Γόμφων και Πιαλείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ