Έγκριση Κομισιόν στο προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έδωσε την έγκριση της στο προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna (Spikevax XBB.1.5) κατά της COVID-19.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έδωσε την έγκριση της στο προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna (Spikevax XBB.1.5) κατά της COVID-19.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Είναι η τρίτη προσαρμογή αυτού του εμβολίου για να ανταποκριθεί σε νέες παραλλαγές της COVID-19», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας το έγκριση στο προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna (Spikevax XBB.1.5).

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) πραγματοποίησε αυστηρή αξιολόγηση του εμβολίου στο πλαίσιο του μηχανισμού ταχείας αξιολόγησης. Έπειτα απ’ αυτή την αξιολόγηση, η Επιτροπή ενέκρινε το προσαρμοσμένο εμβόλιο με ταχεία διαδικασία, έτσι ώστε τα κράτη μέλη να μπορούν να προετοιμαστούν εγκαίρως για τις εκστρατείες εμβολιασμού τους το ερχόμενο φθινόπωρο και το χειμώνα.

Συστάσεις για τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με προηγούμενες συστάσεις του EMA και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), οι ενήλικες και τα παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό καλούνται να λάβουν μία δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους για την COVID-19.

«Με την COVID-19 και την εποχική γρίπη να κυκλοφορούν αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα, ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μας εργαλείο κατά των δύο ιών. Ενθαρρύνω τους ενδιαφερόμενους, ειδικά εκείνους ηλικίας 60 ετών και άνω, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες παθήσεις υγείας, να λάβουν το συντομότερο δυνατό την αναμνηστική τους δόση με τα πιο πρόσφατα ενημερωμένα εμβόλια που στοχεύουν τις παραλλαγές που εξαπλώνονται αυτήν τη στιγμή» όπως δήλωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδη, τονίζοντας πως «Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να βοηθήσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ