Ξηροστομία: Έξι tips για να αντιμετωπίσετε δίχως φάρμακα

Αν το πρωί ξυπνάτε με ξηροστομία, αυτή η κατάσταση μπορεί συχνά να συνδέεται με αφυδάτωση. Σαφώς, μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα, όμως υπάρχουν αρκετές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.

Αν το πρωί ξυπνάτε με ξηροστομία, αυτή η κατάσταση μπορεί συχνά να συνδέεται με αφυδάτωση. Σαφώς, μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα, όμως υπάρχουν αρκετές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Είναι ευκολότερο να βελτιωθούν τα συμπτώματα της ξηροστομίας όταν ένας γιατρός ή οδοντίατρος είναι σε θέση να προσδιορίσει την πηγή του προβλήματος. Για μερικούς ανθρώπους, η ξηροστομία μπορεί να προκληθεί από προϋπάρχοντα φάρμακα, όπως ρινικά αποσυμφορητικά για βουλωμένη μύτη ή ινσουλίνη για τον διαβήτη.

Τα άτομα που έχουν παρατηρήσει το σύμπτωμα μπορούν να αγοράσουν από του στόματος σπρέι ή δισκία. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά απλά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να επιλύσετε το πρόβλημα εάν δεν προκαλείται από κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Ακολουθούν έξι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος στο σπίτι.

– Αυξήστε την πρόσληψη υγρών

Αυτή η απλή μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των ήπιων συμπτωμάτων της ξηροστομίας. Η αύξηση της πρόσληψης υγρών και η τακτική λήψη οριμένων γουλιών νερού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον ερεθισμό.

– Καραμέλες ή τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Το πιπίλισμα μιας τσίχλας ή μιας καραμέλας χωρίς ζάχαρη μπορεί να προσφέρει βραχυπρόθεσμη ανακούφιση. Αυτό πιστεύεται ότι βοηθά καθώς οι τσίχλες περιέχουν ξυλιτόλη, η οποία μπορεί να διεγείρει την παραγωγή σάλιου. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε προϊόντα όπως παστίλιες και σταγόνες για τον βήχα.

– Φυτικά φάρμακα

Τα φυτικά φάρμακα όπως η αλόη βέρα μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία στο στόμα σας, σύμφωνα με το Healthline. Το τζελ στο εσωτερικό του φυτού πιστεύεται ότι ανακουφίζει προσωρινά την ξηροστομία. Μπορείτε να το αγοράσετε σε μορφή χυμού. Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν το τζίντζερ. Είναι γνωστό ότι βοηθά στην τόνωση της παραγωγής σάλιου και αυτό έχει υποστηριχθεί από έρευνες.

– Αποφύγετε το αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι γνωστό ότι προκαλεί αφυδάτωση μεταξύ άλλων ροφημάτων που περιλαμβάνουν καφεΐνη. Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ξηροστομίας καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο ρυθμό ροής σάλιου.

– Παγάκια

Το να βάλετε στο στόμα σας για λίγο ένα παγάκι μπορεί να είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για την παραγωγή υγρασίας στο στόμα, καθώς θα λιώνει αργά.

– Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα

Εκτός από την προσθήκη περισσότερης υγρασίας στο στόμα σας, είναι επίσης σημαντικό να προσθέσετε υγρασία στο περιβάλλον σας. Μια μελέτη, η οποία εγκρίθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας του Πανεπιστημίου του Witten, πρότεινε ότι η ύγρανση μπορεί να βελτιώσει μέτρια τα συμπτώματα. Η χρήση υγραντήρα τη νύχτα θα μπορούσε να μειώσει την ενόχληση και να βελτιώσει τον ύπνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ