Υπερκοστολογήσεις υπηρεσιών που ξεπερνούν ακόμα και το 1.000% στις πραγματικές αξίες καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με εκτεταμένα συμβάντα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, σε βάρος των τουριστών.

Υπερκοστολογήσεις υπηρεσιών που ξεπερνούν ακόμα και το 1.000% στις πραγματικές αξίες καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με εκτεταμένα συμβάντα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, σε βάρος των τουριστών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει για τις υπερκοστολογήσεις -σε σχετική ανακοίνωση της- η ΠΟΕΔΗΝ, οι παράνομες χρεώσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζονται, καθώς για εξέτασης ουρίας αίματος που κοστίζει 3 ευρώ, την χρεώνουν 40 ευρώ!!!

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η καταγγελία:

Καλοκαίρι και η Σαντορίνη βουλιάζει από τουρισμό.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ακάλυπτοι υγειονομικά καθ’ ότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο.

Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εφημεριών που σας κοινοποιούμε στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Δύο παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος. Πώς να βγουν οι εφημερίες; Λείπουν βασικές ειδικότητες όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κλπ.

Απλησίαστα τα ενοίκια για γιατρούς και νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας.

Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. που διορίσθηκε από κυβέρνηση που υποτίθεται είναι κατά της εισόδου του ιδιωτικού τομέα στα Νοσοκομεία, τι κάνει;

Προκήρυξε και προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι οι οποίοι παράλληλα θα ασκούν το επάγγελμα τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Με τον τρόπο αυτό θα καλύπτεται το Νοσοκομείο για κάποιες ώρες. Προσέλαβαν για λίγες ώρες την ημέρα ιδιώτη νεφρολόγο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό, παιδίατρο και χειρουργό.

Και δεν είναι το μόνο Νοσοκομείο στα νησιά που προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι για κάποιες ώρες και παράλληλα έχουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία (πχ ο μοναδικός καρδιολόγος στην Κω).

Κρύβεται πίσω από το δάκτυλό τους η κυβέρνηση όταν μιλάει για Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Οι παράνομες χρεώσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζονται.

Ουρία αίματος που κοστίζει 3 ευρώ την χρεώνουν 40 ευρώ!!! Μαύρη αγορά σε καναδό τουρίστα.

Οι αντίστοιχες εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300 ευρώ και στα δημόσια Νοσοκομεία 72,82 ευρώ. Σας κοινοποιούμε κατάσταση με τις τιμές.

Πολλοί είναι οι τουρίστες που διαμαρτύρονται για υπέρογκες χρεώσεις!!!

Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι.

Δείτε τις χρεώσεις σε υπηρεσίες που είναι 10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα