Βουλή: Ο Πλεύρης εξέθεσε τον Πολάκη στην κριτική για τις ΜΕΘ [βίντεο]

Στην παγίδα που του έστησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έπεσε ο Παύλος Πολάκης.

Στην παγίδα που του έστησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έπεσε ο Παύλος Πολάκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο Θ. Πλεύρης ξεκίνησε με το θέμα των ημερών, τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, και τις καταγγελίες που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαία.

Σε μια άκρως αποκαλυπτική στιχομυθία, ο υπουργός εκμαίευσε μια ενδιαφέρουσα απάντηση από τον Π. Πολάκη:

Πλεύρης: Ακούω εσάς να λέτε ότι για κάθε άνθρωπο που βρίσκεται εκτός ΜΕΘ είναι υπεύθυνος ο Κ. Μητσοτάκης. Στις 16 Ιανουαρίου, 78 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, διασωληνωμένοι, και περιμένουν. Θεωρείτε ότι έχει ευθύνη η κυβέρνηση γι’ αυτό; Πείτε μου.

Πολάκης: Ναι! Ευθύνη έχει όποιος κυβερνά.

Πλεύρης: Σωστά, κ. Πολάκη. Αυτό είναι στις 16/1/17, οπότε εσείς ήσασταν υπεύθυνος για τις ΜΕΘ και 78 άνθρωποι ήταν εκτός ΜΕΘ.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Υγείας παρέθεσε τα σημερινά στοιχεία:

Από τότε που θεσπίστηκε η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60, «119.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού και άλλοι 21.000 κατ’ οίκον. Συνολικά, από τους 580.000 ανεμβολίαστους, οι 140.000 πάνε να εμβολιαστούν. Έχουμε ξεπεράσει τον μέσο όρο της ΕΕ», είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε επίσης πως η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα δεν υπάρχει στο υπουργείο Υγείας. «Αναζήτησα τα πρωτόκολλα και δεν υπάρχουν. Δεν υπήρχε γνώση στο Μαξίμου για τη μελέτη», τόνισε.

Αναφερόμενος στην επίμαχη μελέτη, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε:

«Ποια είναι η ψυχή μελέτης; Ότι δεν πρέπει να φτάσει ο άλλος σε αυτή την κατάσταση και για να μη φτάσει πρέπει εμβολιαστεί (…) Αντί να δοθεί εκεί ο αγώνας, καταψηφίσατε το μέτρο! Καταψηφίσατε και την υποχρεωτικότητα στο υγειονομικό προσωπικό, καταψηφίσατε όλη την προσπάθεια και κάνετε τώρα κριτική. Η πραγματικότητα είναι ότι έχει γίνει μεγάλος αγώνας, γνωρίζοντας το πρόβλημα της μεγάλης πίεσης, και, ναι, έχουμε και κλίνες εκτός ΜΕΘ. Άλλες κλίνες που μπαίνουν μόνιτορ και αναπνευστήρας… Προσπαθούμε να έχουμε καλύτερη υποστήριξη. Σε όλους τους πολίτες εν μέσω πανδημίας δόθηκε δυνατότητα πρόσβασης με δυσκολίες και μεγάλο αγώνα του προσωπικού».

Ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως συγκεκαλυμμένα λέει αυτό που είπε και ο κ. Κουρουμπλής. «Αλλά κάποιος που έχει πει τα ίδια δεν θα διαγραφεί ποτέ» σημείωσε με νόημα, αναφερόμενος εμμέσως στον κ. Πολάκη.

Τέλος, ενημέρωσε το Σώμα πως έχει ζητήσει ήδη από τον ΕΟΔΥ να ελέγξει συνολικά τους θανάτους στο ΕΣΥ, όχι μόνο από covid περιστατικά αλλά και τα υπόλοιπα.

«Να δούμε και τις δευτερογενείς αιτίες, που μπορεί να είναι οι λοιμώξεις, και να δούμε πού υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα υγείας και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ